Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilere gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilere gözaltı
Boğaziçi Üniversitesi kampüsüne giren polis öğrencilere müdahale etmeye başladı. Birçok öğrenci gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilere gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemlerine karşı yüzlerce polis Güney Kampüs'e girdi. Sokağa çıkma yasağının başlatıldığı ve Rektörlüğün abluka altına alınması eyleminin 'yasa dışı' olduğu söylenirken, öğrencilerin dağılması istendi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemlerine karşı yüzlerce polis Güney Kampüs'e girdi. Polis kampüste Bulu'yu ve gündüz yapılan eylemde arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Polis anonslarında sokağa çıkma yasağının başladığı ve Rektörlüğün abluka altına alınması eyleminin 'yasa dışı' olduğu söylendi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin bugün Hisarüstü'nde yapmak istedikleri basın açıklamasına karşı polis ekipleri okuldan çıkmalarına izin vermezken, desteğe gelen öğrenci grubuna da Etiler'de müdahale edilmiş ve çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltıların ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektörlük önüne yürüyerek kampüste protestolara devam etti. 

Öğrencilerin kampüsteki eylemlerini sürdürmeleri üzerine polis konvoyu kampüse girerek öğrencilere müdahale etti. Akşam saatlerinde de çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Kampüste bulunan öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle eylemlerine devam ediyor. 

İstanbul Valiliği'nden Boğaziçi açıklaması:

"Rektörlük binasını ablukaya alan ve öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericinin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar