Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM'de

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM'de

TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri tamamlandı.

TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklif üzerinde söz alan Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, teklifin, komisyonda yeterince tartışılmadığını savundu.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, teklifte öğretmenlere yönelik şiddet düzenlemelerinin yetersiz olduğunu belirtti. Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ise Milli Eğitim Akademisi'nin kuruluşunu canlandırarak, öğretmen adaylarına verilen ücretlerin yetersiz olduğunu söyledi.

İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, ihalenin geri çekilmesi ve yeniden düzenlenmesinin sağlanması için çağrı yaparak, teklifin ürünlerinin özlük haklarının iyileştirilmesini sağladı. DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukçusu Kök ise eğitimini özelleştirdi ve özel okul unvanını aldı.

Bazı isimler şunları söyledi:

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: "Teklif, okulların hak ve sorumluluklarını ilk kez kanun düzeyinde tanımlıyor. Milli Eğitim ile öğretmen adaylarının en iyi şekilde yetiştirilmesi hedefleniyor."

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş: "Bu teklif hukuksuz. Öğretmenlerin hesaplarını soramıyorum. Öğretmenler tüm sınavlarını bitirip öğretmen olma hakkını kazanmışlardır."

AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş: "Eğitim yatırımlarını artırdık ve ürünlerinin özlük haklarını iyileştirdik. Yeni hedefimiz okul öncesi, mesleki eğitim ve öğretmen yetiştirilmesine katkıda bulunduk."

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: "Cumhuriyet tarihinde ilk kez öğretmene yönelik işlenen suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak."