Tansu Sarı yazdı: Koca Beşiktaş lokum gibi kurada perişan oldu

Tansu Sarı yazdı: Koca Beşiktaş lokum gibi kurada perişan oldu
UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 4. haftasında Beşiktaş, sahasında Norveç ekibi Bodo/Glimt ile karşılaştı. Bodo/Glimt maçı 2-1 kazandı. Tansu Sarı felaket geceyi değerlendirdi.

KOCA BEŞİKTAŞ LOKUM GİBİ KURADA PERİŞAN OLDU

Antalyaspor deplasmanında ilk yarıyı 1-0 önce tamamlayan Beşiktaş, stoper Eric Bailly'nin Teknik takım arkadaşı Tayfur Bingöl'e sertçe uyarısının ardından Teknik Sorumlu Burak Yılmaz tarafından oyundan çıkarılışı sonrası 3-2 yenilince büyük tepki oluşmuştu..

Ancak Teknik Sorumlu Burak Yılmaz "Benim oyuncuma kimse böyle diklenemez" deyip Eric Bailly'ye karşı Tayfur Bingöl'ün avukatlığını yapınca "Eric Bailly senin oyuncun değil mi? Bir sıkıntı varsa neden ikisini birden oyundan almadın?" şeklinde eleştirilerin odak noktası olmuştu..

Salı günü Başkan Ahmet Nur Çebi görevi bıraktığını açıklarken; Hasan Arat, Emre Kocadağ ve Serdal Adalı'nın adları ön plana çıktı.

İşte bu çalkantılı gnüleri yaşayan Beşiktaş 3-1'lik mağlubiyetin rövanşında Norveç temsilcisi Bodo/Glimt karşısındaydı..

Antalyaspor maçının aksine bu kez oyundan çıkardığı Eric Bailly'yi ilk 11'de sahaya süren Teknik Sorumlu Burak Yılmaz; "mağdur" Tayfur Bingöl'ü yedek soyundurdu..

UEFA listesinde ilk 11'de başlayacağı açıklanan Vincent Aboubakar ise son anda "Sakatım" deyince Kamerunlu golcünün yerine Cenk Tosun görev yaptı..

Konuk Bodo/Glimt'te Sondre Sorli 2; Amahl Pellegrino ile yakalanan 1 gol fırsatını kalecimiz Mert Günok kurtarırken; biz ise Cenk Tosun ve sakatlanan Eric Bailly'nin yerine oyuna giren Daniel Amartey ile pozisyonlar bulduk ancak İsrail asıllı Rus file bekçileri Nikita Haikin adeta devleşti..

Dakikalar 38'i gösterirken sağ taraftan Sondre Sorli'nin ortasında Daniel Amartey'in bir anlık uyumasından yararlanan Kamerunlu golcüleri Faris Moumbagna dokundu ve deplasmanda 1-0 öne geçtiler..

Beşiktaşlı taraftarlar ilk yarının büyük bölümünde futbolcuları yuhalarken siyah-beyazlılar soyunma odasına 1-0'lık mağlubiyetle gitti..

İkinci yarıya Beşiktaş'ta Valentin Rosier'nin yerine Onur Bulut başlarken anında golü de yedik..

Amahl Pellegrino'nun hafif sol çapraza bıraktığı topta Onur Bulut'u peşine takan Faris Moumbagna kalesinden açılan Mert Günok'un üzerinden topu kaldırınca kendisinin ve Bodo/Glimt'in 'nci golünü filelerimize bıraktı ve bir anda 2-0 geriye düştük.

Teknik Sorumlu Burak Yılmaz bu kez de Bakhtiyor Zaynutdinov ve Milot Rashica'yı kenara alıp Ante Rebic ile Tayfur Bingöl'ü içeri attı..

Beşiktaş'ta Jackson Muleka'nın sağ çaprazdan vuruşu direkten dönerken, Alex Oxlade-Chamberlain'in uzaklardan vuruşunu Bodo/Glimt kalecisi Nikita Haikin zorlanmadan önledi..

Bodo/Glimt Teknik Direktörü Kjetil Knutsen; 62'de Sondre Sorli'nin yerine Nino Zugelj'i aldıktan 1 dakika sonra golü bulduk..

Ante Rebic'in Bodo/Glimt'in sağ beki Brice Wembangomo'dan kaptıktan sonra verdiği pasta topla buluşan Tayfur Bingol ceza sahası içi sol çaprazından vuruşu kaleci Nikita Haikin'in müdahalesine rağmen 90 diye tabir ettiğimiz yere takılınca skoru bir anda 2-1'e getirdik..

Golden sonra Jackson Muleka ve Tayfur Bingöl ile 3 fırsattan daha bulduk ancak kaleyi tutturamadık.

Oyunun son bölümünde Beşiktaş'tan Jackson Muleka'nın kafa vuruşunu kalecileri Nikita Haikin kurtarırken; konuk Bodo/Glimt'te Albert Grönbaek'in şutunu kalecimiz Mert Günok kornere çeldi..

Uzatma dakikalarında rakibi Nunu Zugelj'e sert giren Necip Uysal kırmızı kart görerek Beşiktaş'ı 10 kişi bırakırken; Forsmo Kapskarmo'nun vuruşunu kalecimiz Mert Günok kurtarınca maçı 2-1 kaybettik..

4 maçta 11'inci puanımızı kaybettik..

Beşiktaş'ın önce yeni Başkanını ve hocasını; ardından da kadrosunu genişletmesi şart..

Bu dar kadroyla hiçbir şey yapamazlar..

Şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın sonrası Önder Karaveli, Valerien Ismael, Şenol Güneş ve Burak Yılmaz'ı öğüten camia artık doğru yolu bulmalı; iç çekişmeleri bırakarak başarıya odaklanmalıdır..

Lig ve Avrupa'da bu sezon artık bitti ancak gelecek sezonların planlaması yapılmalıdır..

Bakalım Başakşehir karşısında neler yaşanacak?

Bu sorunun cevabını pazar günü saat 18:00'e bırakalım

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar