BM'den Gazze'de gece yardım dağıtımına ilişkin karar

BM'den Gazze'de gece yardım dağıtımına ilişkin karar
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'deki gece yardım dağıtımını güvenlik durumunu değerlendirmek üzere 48 saatlik bir ara verdiğini duyurdu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanlarının hayatını kaybetmesinin ardından gece yardımlarına ara verme kararı aldıklarını belirten Dujarric, bu süre zarfında güvenlik sorunlarının ve bunların BM personeline etkisinin gözden geçirileceğini ifade etti.

Dujarric, "İnsanlar ölüyor. Gazze'de insani yardımların ve personelin özgürce ve güvenli bir şekilde hareket edebilmesi gerekiyor. Kıtlık yaklaşırken bu konuda adım atılması önem arz ediyor." dedi.

İnsani yardım engellerinin sadece ihtiyaç sahiplerinin erişimini engellemekle kalmayıp, aynı zamanda kaynakların gereksiz yere başka yönlere aktarılmasına da yol açtığını vurgulayan Dujarric, WCK'nin ve diğer yardım gruplarının operasyonlara ara verme kararının anlaşılabilir olduğunu ancak bu durumun muhtaç kişileri doğrudan etkilediğini ifade etti.

Dujarric, "Eğer yemek pişmezse, ihtiyaç sahipleri de yemek yiyemez. Bu nedenle insani yardım operasyonlarının kesintiye uğramadan devam etmesi hayati önem taşıyor." şeklinde konuştu.

İsrail'in Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu WCK'nin çalışanlarının hayatını kaybetmesi büyük bir trajediye sebep olmuştu. İsrail ordusu, bu olayın koşullarını anlamak için kapsamlı bir inceleme yürüttüğünü duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar