BM: Gazze'de kamu sağlığı çökmeden acilen gereken yapılmalıdır

BM: Gazze'de kamu sağlığı çökmeden acilen gereken yapılmalıdır
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de artan temiz su, hijyen ve sağlık sorunlarına dikkat çekerek, bölgede kamu sağlığının çökmesini önlemek için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yapılan açıklamalarda Gazze'deki krize dikkat çekti.

Dujarric, Gazze'de birçok insanın temiz suya erişiminin olmadığını ve İsrail'den gelen 3 su boru hattının sadece birinin işlev gördüğünü belirtti. Ayrıca, yer altı su kuyularının yüzde 83'ünün çalışamadığını ve atık su arıtım tesislerinin hiçbirinin faal olmadığını da ifade etti.

BM ve diğer yardım kuruluşlarının, kötü hijyen koşulları ve kirli suyun sağlık üzerindeki olumsuz etkileri konusunda sık sık uyarılarda bulunduğunu söyleyen Dujarric, ancak insani yardım çabalarının engellendiğine dikkat çekti.

Kamu sağlığının çökmeden önlem alınması gerektiğini vurgulayan Dujarric, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek için su, hijyen ve sağlık hizmetlerinin artırılması gerektiğini belirtti. Ancak bu hizmetlerin Gazze'ye ulaştırılmasını engelleyen engellerin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

Dujarric ayrıca, İsrail güçlerinin Filistinli kadınlar ve kızlara yönelik keyfi gözaltılarında rapor edilen cinsel saldırı vakalarıyla ilgili de endişe verici olduğunu belirtti. İnsan hakları uzmanlarının konuyu araştırdığını ve BM'nin de özel bir temsilcisinin bu konuda çalıştığını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar