BM duyurdu: Gazze'ye yardımlar yüzde 50 azaldı

BM duyurdu: Gazze'ye yardımlar yüzde 50 azaldı
BM raporuna göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukası ve saldırıları sonucunda şubat ayında ulaştırılan insani yardım miktarı, ocak ayına kıyasla yüzde 50 oranında azaldı.

Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yayımlanan raporda, Gazze'nin birçok bölgesine güvenli erişim sağlanamadığı ve yardım konvoylarının İsrail'in izin vermemesi nedeniyle ateş altında kaldığı ifade edildi.

UNRWA raporunda, İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze'deki UNRWA okullarının yüzde 44'ünün hedef alındığı ve zarar gördüğü belirtildi. Ayrıca, 155 UNRWA tesisinin zarar gördüğü, 23 sağlık merkezinden sadece 7'sinin faaliyet gösterdiği vurgulandı.

BM verilerine göre, Gazze'de acil gıda güvensizliği yaşayanların sayısı artarken, özellikle 6 ila 59 ay arası çocuklarda bu oranın önemli ölçüde arttığı belirtildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve on binlercesinin yaralandığı bilgisi de raporda yer aldı.

Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu ve sivil altyapının da saldırılar sonucunda tahrip edildiği rapor edildi. Gazze'deki insani krizin derinleştiğine dair endişeler BM raporunda öne çıkan bir husus oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar