BM acı raporu açıkladı: Bu yıl umuda yolculukta 510 kişi can verdi

BM acı raporu açıkladı: Bu yıl umuda yolculukta 510 kişi can verdi
Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü, 2024 yılının başından bu yana Orta Akdeniz'i geçmeye çalışan 510 düzensiz göçmenin can verdiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Orta Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan 510 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini duyurdu. 2024 yılının başından bu yana yaşanan bu trajik kayıplar, göçmen krizinin büyüklüğnü bir kez daha ortaya koyuyor.

IOM'un verilerine göre, Orta Akdeniz'de yaşanan gemi kazaları ve diğer riskli geçişler sonucu 510 kişi yaşamını yitirdi. Özellikle Tunus'un kuzeyindeki Sfax kenti açıklarında 23 Nisan'da meydana gelen bir gemi kazası, insanlık adına büyük bir dehşet yarattı.


Yapılan açıklamada, 19 düzensiz göçmenin cesedinin İtalya'nın Lampedusa Adası'na ulaştığı belirtildi. 1 Ocak 2024'ten bu yana Orta Akdeniz rotasında yaşanan 510 ölüm, krizin ciddiyetini gözler önüne serdi.

Öte yandan, teknelerin alabora olması, aşırı kalabalık nedeniyle susuz ve havasız kalma riski gibi faktörler, her yıl birçok düzensiz göçmenin hayatını kaybetmesine neden oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar