Blockchain şirketi, Hamas’ın kripto ile finanse edildiği iddialarına açıklık getirdi

Blockchain şirketi, Hamas’ın kripto ile finanse edildiği iddialarına açıklık getirdi
Blockchain firması Elliptic, son dönemlerde Hamas’ın kripto ile finanse edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Elliptic’e göre, Hamas’ın kripto ile topladığı fonların boyutu yanlış bir şekilde yansıtıldı ve böyle bir argüman sunmak için çok az kanıt olduğunu ileri sürdü.

Şirket, Hamas’ın ilk olarak 2019 yılında BTC ile bağış topladığını ancak bağışçıların akıbeti ile ilgili endişeler sebebiyle geçtiğimiz nisan ayında kripto bağış faaliyetlerini durdurduğunu söyledi. Elliptic ayrıca, 7 Ekim’de gerçekleşen İsrail saldırısından beri kripto paralar ile Hamas’a yapılan bağışların yalnızca 21.000 dolar olduğunu ve bunların dondurulduğunu dile getirdi.

“Bu varlıkların izlenebilir olması, toplanan miktarın diğer fon kaynaklarına kıyasla oldukça küçük kaldığı anlamına geliyor”

SİYASİLERİN HEDEFİNDE KRİPTO VAR

Kripto paraların Hamas gibi örgütlerin finanse edilmesi için kullanıldığı iddiaları, özellikle ABD’de önemli bir tartışma konusu haline geldi. Kripto para karşıtlığıyla tanınan Senatör Elizabeth Warren’ın başını çektiği 100’den fazla meclis üyesi, Wall Street Journal’in Hamas’ın İsrail’deki saldırıdan önce kripto bağışı topladığı haberine atıfta bulunarak kripto paraları hedef aldı.

Elliptic, konuyla ilgili olarak Warren’ın temsilcileri ile de görüştüklerini ifade etti:

“Kripto bağışlarının bu miktara ulaştığını gösteren hiçbir kanıt yok. Sağlanan veriler tamamen yanlış yorumlandı. Bu konuyu açığa kavuşturmak için Senatör Warren’ın temsilcilerinin yanı sıra Wall Street Journal’deki makalenin yazarlarıyla da konuştuk”

Geçtiğimiz günlerde bir başka blockchain şirketi Chainalysis de Hamas’a yapılan kripto yardımlarının şişirildiğini savunmuştu.(The Block)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar