Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hasip Sarıgöz

Hasip Sarıgöz

Yazar

Biz dur demedikçe!!! -1-

Gündemi biliyorsunuz...

Irak, Suriye, Libya falan...

Birileri kör dövüşü, karanlık ve kalabalık kabadayılığı ve hatta yalanlar üzerine çakma başarı çığırtkanlığı yapmaya devam ederken; birileri de imparatorluk etki alanını genişletmeye ve sıcak denizlerin kıyılarına, adım adım yerleşmeye devam ediyor!

Fakat ben size bugün bambaşka bir gündemden bahsedeceğim.

Henüz gündem bile değil, ama önümüzdeki yıllarda yurdumuzda ve dünyada en önemli gündemimiz bu ve en çok can yakan konumuz (eğer hayatta kalırsak) büyük bir ihtimalle yine bu olacak.

Çünkü konu doğrudan hayat memat meselesi!

Malum, ülkemizde kış mevsimi hüküm sürüyor ve tabii çeşitli hastalıklar da peş peşe geliyor?

Diyelim ki siz de hastalandınız ve doktora gittiniz... Doktorunuz sizi bir güzel muayene sonrası hastalığınızı da doğru şekilde teşhis edecek. Ve tabii ki, eczacınız da size en faydalı ilaçları verecek...

Emin ellerdesiniz ve artık iyileşeceksiniz...

İçiniz rahat öyle mi?

Eğer öyle ise çok yanılıyorsunuz!

Neden mi?

Çünkü ne yazık ki, modern tıbbın ve eczacılık kartelinin amacı sağlık değil, PARA!

Ve ne yazık ki, dünyamızdaki tıp kurumunun ve ilaç/eczacılık tekelinin neredeyse en son düşündüğü şey "insan sağlığı"!

Tıp dünyasına olan güveninizi sarsmak ve sizleri korku/güvensizlik hisleri içine sokmak istemem. Fakat matematik yalan söylemez. İyi bir istatistiğin karşısında da söz biter ve şapka çıkarılır.

Almanya'nın Bonn ve Berlin kentlerinden yurt dışına 30 farklı dilde radyo, televizyon ve internet üzerinden yayın yapan medya kuruluşu Deutsche Welle'nin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün verilerine dayandırdığı haberine göre; yılda tam 2,5 milyon insan yanlış tedavi nedeniyle ölüyor!

DSÖ Başkanı Adhanom Ghebreyesus'un açıklamasına göre, bu doktor hatası ve yanlış tedavi nedeniyle, "her beş dakikada bir insan" hayatını kaybediyor!

Peki, siz Amerika'da kalp krizi ve kanserden sonra, üçüncü en büyük ölüm nedeninin doktor hatası olduğunu biliyor muydunuz?

2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre: Doktorlar tarafından verilen ağrı kesicilerden ölenlerin sayısı, eroin ve kokainden ölenlerin sayısından fazla!

Yine istatistiklere göre dünyada yılda 14.000.000 kişiye kanser teşhisi konuluyor ve yine yılda 8.200.000'i kanser nedeniyle ölüyor! 85 yaş altı kişilerde en büyük ölüm nedeni kanser! Ülkemizde ise yılda 163.500 kişi kansere yakalanıyor. Bu, bir günde yaklaşık 450 kişinin kanser olması demek.

İyi de dünyanın her yerinde bu böyle mi? Öyle olmasını beklersiniz ama sanki öyle değil gibi. İlginç olan şu ki, iddialar doğruysa İsrail'de kanser oranları çok düşük.

Neden acaba?

Yoksa kanserin tedavisi var da, hastalar bile isteye mi tedavi edilmiyor?

Gelin tam 50 yıl öncesine gidelim...

New York Mount Sinai Tıp Fakültesi'nde Profesör, aynı zamanda ABD Aile Planlaması Derneği Başkanı olan Dr. Richard Day, 20 Mart 1969'da Pittsburg Pediatri Topluluğu önünde bir konuşma yapıyor. Bakın Dr. Richard Day bundan tam 50 yıl önce ne diyor: "Şu anda bütün kanser çeşitlerini tedavi edebilecek durumdayız. Açıklanmasına karar verilene kadar bu bilgiler Rockefeller Enstitüsü'ndeki dosyalarda tutulacak."

Şimdi anladınız mı bu işin başında olanlar, diğer insanlara göre neden çok daha uzun yaşıyorlar?

İyi niyetli çalışkan, özverili ve namuslu doktorlarımızı ve eczacılarımızı gücendirmek ve haklarını yemek istemem. Lütfen onlar üzerlerine alınmasınlar. Fakat düşünün, hücre öldüren ilaçları kullandırarak kanser belirtilerini yok eden veya kemoterapi gibi aslında insanları öldüren zehirleri, fahiş fiyatlara satan büyük ecza kartelinin insanları tedavi etmek gibi bir amacı olabilir mi?

(DEVAM EDECEK)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları