Bitmeyen akaryakıt zamları ardından rekor geldi

Bitmeyen akaryakıt zamları ardından rekor geldi
Her gün yeni bir akaryakıt zammı haberi gelirken, araçlarıyla yola çıkamayan İstanbullu çareyi toplu taşımada buldu. Bunun bir sonucu olarak da dikkat çekici bir rekor geldi.

BİTMEYEN AKARYAKIT ZAMLARI ARDINDAN REKOR GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, 24 Mart''ta Marmaray''ın 580 bin 560 yolcu taşıyarak, bir günde taşınan en yüksek yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Marmaray''ın İstanbul''un kentsel yaşamını sağlıklı olarak sürdürebilmesi, kent sakinlerine çağdaş bir şehir yaşamı sunması ve modern ulaşım hizmeti ile Türkiye''de ve dünyadaki değerini koruduğu bildirildi.
 

 
YOĞUNLUĞUN EN ÇOK YAŞANDIĞI İSTASYONLAR...
 
Asya ve Avrupa kıtasını 4 dakikada birbirine bağlayan Marmaray''ı, 5 Kasım 2021''de 567 bin 169 yolcunun kullandığı anımsatıldı. Bu sayının 24 Mart''ta 580 bin 560''a çıkarak bir günde taşınan en yüksek yolcu sayısına ulaşıldığı belirtilerek, "Marmaray''da yolcu yoğunluğun en çok yaşandığı istasyonların Yenikapı, Üsküdar, Sirkeci, Söğütlüçeşme, Ayrılık Çeşmesi ve Bakırköy olduğu belirlendi. Bu istasyonlar, taşınan yolcuların yüzde 52''sini ağırladı. Yolcuların yüzde 51''inin Avrupa yakası, yüzde 49''unun ise Anadolu yakasından hareket ettiği tespit edildi" denildi. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar