Bitcoin'in pazar payı son 20 ayın zirvesine çıktı

Bitcoin'in pazar payı son 20 ayın zirvesine çıktı
Bitcoin, SEC'in bazı altcoin'ler için açtığı davanın yarattığı satış dalgası ve birçok altcoin'de değer kaybına yol açması sonrası Ekim 2021'den bu yana en yüksek pazar payına ulaştı.

Bitcoin'in kripto piyasa değerindeki pazar payı, yaklaşık 20 ayın en yüksek seviyesine çıkarak dijital varlıklardaki temkinli havaya işaret etti.

CoinGecko’nun verilerine göre Bitcoin Perşembe günü 25 bin dolar seviyesinde işlem görürken en büyük kripto paranın 10 binden fazla kripto paranın bulunduğu piyasada pazar payı yüzde 45,8’e ulaştı. Bu Ekim 2021’den bu yana en yüksek pazar payı oranı oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından geçtiğimiz haftalarda Binance Holdings ve Coinbase Global’e karşı açılan davalarda daha küçük kripto paralardan bazılarının kaydedilmemiş menkul kıymetler olduğu belirtilmişti. SEC’in şikayeti, bahsi geçen kripto paraların ticaretini zorlaştırabileceği düşüncesiyle kripto piyasasında bir satış dalgasına yol açmıştı.

BİTCOİN'İN EMTİA OLARAK GÖRÜLMESİ DEĞER KAYBINI AZALTTI

ABD’li yetkililerin Bitcoin’i bir emtia olarak gördüğü ve bu durumun en büyük kripto paranın Binance’in BNB’si, Cardano’nun ADA’sı ve Solana’nın SOL’u gibi altcoin’lerin güçlü şekilde hissettiği satış dalgasını daha yumuşak şekilde atlatmasına yardımcı olduğu değerlendiriliyor.

Dexterity Capital'in ortağı Michael Safai konuyla ilgili, "Yatırımcılar, özellikle altcoin'ler söz konusu olduğunda, bu düzenleyici tepkinin ortasında paralarını masadan uzak tutma eğilimindeler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Fed'in bu ay faiz artış döngüsünde duraklama sonrası daha fazla parasal sıkılaştırmanın muhtemel olduğuna dair işaretleri, kriptoya olan genel güven üzerinde baskı oluşmasına neden oldu.

20 BİN DOLAR SEVİYESİNE KADAR GERİLEME RİSKİ MEVCUT

IG Australia Pty Piyasa Analisti Tony Sycamore Bitcoin’in son dönemdeki fiyat hareketleriyle ilgili, "Bitcoin'in son dönemde tekrar ayakları üzerinde durmakta zorlandığı göz önüne alındığında, 200 günlük hareketli ortalamanın test edilmesi yaklaşıyor. Bu bağlamda, kapanış olarak 200 günlük ortalama seviyesinde tutunulması şart. Aksi takdirde 20 bin dolar seviyesine kadar gerileme yaşanması mümkün" değerlendirmesinde bulundu.

Deribit kripto türevleri platformundan alınan Bitcoin opsiyon verileri, Haziran ve Eylül vadeleri için 24 bin dolar seviyesinde kayda değer bir yoğunlaşma olduğunu ve bu fiyatın önemli bir test seviyesi olacağını gösteriyor. Bitcoin, geçen yılki kripto çöküşü sonrası kısmen toparlanmış ancak 2023 yükselişi, ABD'nin kısıtlayıcı düzenlemeleri ve azalan likidite nedeniyle yüzde 51'e geriledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar