Bitcoin 72 bin doları geçti! Tüm zamanların zirvesini gördü

Bitcoin 72 bin doları geçti! Tüm zamanların zirvesini gördü
Bitcoin'in fiyatı, son 24 saatte yüzde 2,3'ten fazla değer kazandı. 72 bin 300 doları geçen Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle birlikte 71 bin doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yüzde 2,3 artarak 2 trilyon 650 milyar doları aştı.

Dünya'dan Birol Bozkurt'un haberine göre, Bitcoin, Kasım 2021'de 69 bin dolar seviyesini test etmişken, şu anda 72 bin 300 doların üzerinde işlem görerek tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Analistlere göre, Nisan ayında gerçekleşecek olan ve yeni Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma süreci, kripto paranın fiyatındaki yükselişin devam etmesine katkı sağlayabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak'ta onaylamıştı. CoinTR Araştırma Departmanı'nın DÜNYA'ya yaptığı analize göre, Bitcoin'deki bu yükselişi destekleyen faktörler arasında artan kurumsal ilgi ve spot Bitcoin ETF'lerine olan güçlü talep bulunuyor.

Bitcoin rallisinin devam etmesi beklenirken, analistler kripto paranın değerinin uzun vadede artmaya devam edeceği yönünde olumlu beklentilere sahip. CoinTR Araştırma Departmanı'nın analizine göre, Bitcoin'in gelecekteki fiyat hareketleri, özellikle kurumsal ilginin artmaya devam etmesi ve spot Bitcoin ETF'lerine olan talebin sürmesiyle şekillenecek.

Bitcoin'in değerinin 150 bin dolara kadar çıkma potansiyeli olduğu belirtilirken, analistler kısa vadeli değerlendirmelerde bir miktar temkinli olmanın önemli olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle halving öncesinde ve bazı teknik göstergelerin düzeltme sinyalleri verdiği bir dönemde, yatırımcıların piyasa dinamiklerini yakından takip etmeleri ve dengeli bir perspektifle hareket etmeleri öneriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar