Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu

Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu
Çocuklar Duymasın, Seksenler gibi dizilerin yapımcısı Birol Güven, Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile Kültür Ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla gerçekleşen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'deki atama kararına göre; senarist, yönetmen ve yapımcı Birol Güven, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü oldu.

Öte yandan Adalet Bakan Yardımcılığına Hurşit Yıldırım, TPAO Genel Müdürlüğüne Ahmet Türkoğlu atandı.

MASAK Başkanlığına Hasan Kaymak, Milli Piyango Genel Müdürlüğüne Ekrem Candan getirildi.

birolguveni.jpg

BİROL GÜVEN KİMDİR?

Birol Güven, 1 Mayıs 1964 tarihinde Kocaeli'nin Darıca ilçesinde dünyaya gelmiş, Hacettepe Üniversitesi'nde Dilbilim eğitimi alarak mezun olmuştur. Eğitim hayatının ardından bir süre öğretmenlik yapmış olan Güven, turizm sektöründe tur operatörü olarak kariyerine devam etmiştir. Yazma tutkusunu her zaman ön planda tutan Güven, bu hobisini 1997 yılında profesyonel bir kariyere dönüştürmüştür.

MinT Motion Pictures şirketini kurarak bir yazar ekibiyle birlikte çalışan Güven, 2000'den fazla bölüm üreterek 50'den fazla TV dizisi ve programına imza atmıştır. Bu projeler arasında öne çıkanı ise 2002-2004 yılları arasında yayınlanan ve büyük ilgi gören "Çocuklar Duymasın" dizisidir.

Sinema dünyasında da adından söz ettiren Birol Güven, "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım", "Dersimiz Atatürk", "Mandıra Filozofu" ve "Mandıra Filozofu İstanbul" gibi filmlerle tanınmıştır. 2011 yılında Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazanan "Güzel Günler Göreceğiz" filmi de Güven'in başarıları arasında yer almaktadır.

2018 yılından itibaren "Birol Güven ile Gelecek Geliyor" isimli programı 360 kanalında sunmaya başlayan Güven, Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera ile çalıştığı "Digital Human" filmiyle de dikkat çekmiştir. Medya ve eğlence sektöründeki önemli başarılarıyla Birol Güven, sektörde öne çıkan bir isim olmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar