Birce Akalay'dan Cumhuriyet yemini

Birce Akalay'dan Cumhuriyet yemini
Oyuncu Birce Akalay, sosyal medya hesabından günün mana ve önemine uygun bir paylaşımda bulundu. Akalay, Cumhuriyet Bayramıyla ilgili çarpıcı satırlar yazdı ve Cumhuriyet Yemini etti.

Yer aldığı filmler ve dizi projeleriyle olduğu kadar gündeme dair konularda yaptığı paylaşımlarla da hatırı sayılır bir yerde olan Birce Akalay, pek çok ünlü isim gibi Instagram hesabı üzerinden Cumhuriyet Bayramı'na dair paylaşımda bulundu.

Cumhuriyet'in 98. yılına özel satırlar yazan Akalay pek çok ünlüden farklı olarak kalıplaşmış ifadelerin bulunduğu bir metin paylaşmak yerine şu ifadeleri kullandı:

"Canım Ata’m;

Bir milletin, varı yoğu her şeyiyle sana inandığı, dört bir yanı satılmış, işgal edilmiş memleket toprağının bir avucu için cansiperane savaştığı, bir vatanı yoktan yeniden var etmek için durmaksızın çalıştığı o günlere,

İleri görüşlerin ve vizyonun sayesinde bugünü ve yarınımızı okuyabilmemizi sağladığın, hak ve özgürlüklerimiz için, ilkelerin, inklâpların ve devrimlerin için ve sayamayacağım daha bir çok şey için sana ölene dek minnettarız.

Fikrimiz hür, vicdanımız hür, irfanımız hür!

Seni, ölene dek bizden sonra gelecek nesillere doğru anlatacak, seni ilelebet yaşatacağım.

Yaşasın Cumhuriyet!
En büyük bayramımız
Hepimize kutlu olsun!"

birce-ic.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar