Bir ''senin de aşkın yalanmış'' hikayesi... İYİ Parti macerası 1 ayda biten Profesör Pelin Gündeş Bakır'ın son mesajı ne oldu

Bir ''senin de aşkın yalanmış'' hikayesi... İYİ Parti macerası 1 ayda biten Profesör Pelin Gündeş Bakır'ın son mesajı ne oldu
AKP’den ihraç edilmesinin ardından İYİ Parti’den milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yapan Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Kayseri’de yapılan temayül yoklamasında ilk 10 kişilik listeye giremedi. Bu olayın ardından Bakır, partiden istifa ettiğini duyurdu.

ŞAHİN YILDIZ / GÜNBOYU

AKP’den 2011 yılında milletvekili olduğunda “Erdoğan İslam aleminin umududur. Peygamber efendimiz görse bizimle gurur duyardı” diyen Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Suriyeli sığınmacılarla ilgili paylaşımları nedeniyle partiden 2019 yılında ihraç edilmişti.

TEAMÜL YOKLAMASINDA İLK 10’A GİREMEDİ

Kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan Pelin Gündeş Bakır İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı ancak Kayseri’deki temayül yoklamasında ilk 10 kişilik listeye giremedi.

Kadir Has Kongre Merkezi''nde yapılan yoklama sonucunda mevcut Kayseri Milletvekili Dursun Ataş 1881 oyla ilk sırada yer aldı. İlk 10''a giren diğer isimler şu şekildeydi; Dursun Ataş 1881, Hüseyin Cengiz Gürbüz 1353, Betül Tosun 1257, Kazım Yücel 1167, Sedat Durmuş 1166, Süleyman Bozkurt 1107, Sebati Ataman 1094, Sedat Kılınç 1006, Bergüzar Kılıç 851, Mesut Uçan 725.

“KALBİM HEP İYİ PARTİ’DEYDİ”

“Bu kez kalbim nereye götürüyorsa oraya gittim! Gelince bir baktım, zaten hep oradaymışım…” mesajıyla İYİ Parti’ye 1 ay önce üye olan Bakır, 1 ay sonra istifa edişini e-devlet’ten ekran görüntüsüyle paylaştı, Twitter hesabını da kilitledi.

“FAZLA GÜÇLÜ GELDİM”

Bakır istifayla ilgili açıklama yapmak yerine takipçilerinin yorumlarına yanıt verdi.

Bir takipçisinin “Hocam bazen bir yere fazla güçlü gelirsiniz ve onlar akıllı insanlar ile çalışamama hastalığına yakalanmışlardır. Tabiki kaybedenlerdendirler. Çok iyi yaptınız” yorumuna Bakır şu yanıtı verdi: “Sağolun. Tam böyle oldu. İyi tahlil etmişsiniz.”

“BENİ DEĞİL LİSE MEZUNUNU ADAY YAPTILAR”

Başka bir takipçisinin “Aday yapılmadınız mı?” sorusuna ise, Bakır “Yapmadılar. Lise mezunu adamları koydular aday olarak” şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar