Bir şehirde daha simit ve ekmeğe zam geldi! Resmi zam gelmeden fırınlar yeni fiyatla satıyor

Bir şehirde daha simit ve ekmeğe zam geldi! Resmi zam gelmeden fırınlar yeni fiyatla satıyor
Simit ve ekmeğe yapılan zamlara bir yenisi eklendi. Son olarak İstanbul'da simit ve ekmeğe zam uygulanmıştı. Fırıncılar İzmir'de de ekmek ve simiti zamlı fiyatla satmaya başladı.

Ekmek ve simit fiyatları il il zamlı hale gelmeye devam ediyor. Son olarak simit fiyatları İstanbul’da Ağustos ayında %33 zamlanmıştı ve 7.5 liradan 10 liraya çıkmıştı. Aradan geçen 3 ay sonra simite resmi olmayan bir zam daha uygulandı. Böylece İstanbul’da pek çok fırın, simidi %20 zamla 12 TL'den satmaya başladı.

BİR ŞEHİRDE DAHA ZAM GELDİ!

İstanbul'un ardından İzmir'de de simitle ekmeğe gayri resmi bir zam uygulandı. Egede Son Söz'ün haberine göre odalar 200 gram ekmek fiyatını 7 TL’den belirledi. Ancak buna rağmen bazı fırınlar karara uymayarak ekmeği 10 TL üzerinden ve gevreği ise 12 TL’den satmaya devam ediyor.

EKMEK 7 TL OLDU, 10 TL'DEN SATILIYOR

İzmir Fırıncılar Odası ve İzmir Ticaret Odası’nın konu hakkında aldığı karar sonrasında şehirde 200 gram ekmek 7 TL olmuştu. Ayrıca İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası ise gevreği 10 TL’den satma kararı almıştı.


Ancak ekmek ve simit uygulanması gereken fiyatta satılmıyor. Şehir merkezinde kimi fırınların 200 gram ekmeği 10 TL’den sattığı ifade edildi. Ekmeğin satış yerlerine fırınlardan 5,5 TL’den geldiği ve ekmek satan yerlerin fiili bir zammı yapabilmesi için çok büyük kira ve fatura giderleri gerektirdiği ifade edildi.

SİMİT 12 TL'YE SATILIYOR

Bunun yanı sıra bazı fırınların simiti 12 TL'ye sattığı belirtildi. İzmir'de yılbaşından sonra da ekmek ve simite resmi bir zam gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar