Bir ilimizde daha şap alarmı

Bir ilimizde daha şap alarmı
Son günlerde artış gösteren hayvan rahatsızlığında yeni gelişme yaşandı. Ardahan'da il genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarları ile tüm köy ve mahalleler karantinaya alındı.

Ardahan Valiliği, çok hızlı bir şekilde yayılma özelliği gösteren şap hastalığı ve İran kaynaklı yeni tip SAT-2 virüsünün yayılımının azaltılması amacıyla, il genelinde tüm köyler ve mahallelerin karantinaya alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İlimizde de görülen ve çok hızlı bir şekilde yayılma özelliği gösteren şap hastalığı ve İran kaynaklı yeni tip SAT-2 virüsünün yayılımının azaltılması amacıyla il genelindeki tüm köyler ve mahallelerimiz karantinaya alınmıştır".

Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural ise başta Ardahan valiliği olmak üzere Tarım ve Orman Müdürlüğü ve tüm odalar olarak bu hastalığa karşı birlikte hareket ettiklerini söyledi.

SAT-2 denilen ölümcül hastalığın Korona virüs gibi bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olduğunu ve bu nedenle 253 köyden 160’a yakın köyde bu hastalığa rastlandığı tespit edildiğini ifade eden Sural, hastalığın gözlemlendiği bu köylerde büyük çaplı hayvan teleflerinin olduğunu dile getirdi.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar