Bir garip istek! Elon Musk linç edilmek istedi Sevenleri harekete geçti

Bir garip istek! Elon Musk linç edilmek istedi Sevenleri harekete geçti
Elon Musk twitter'da yaptığı paylaşım ile takipçilerine seslendi. Musk'ın “Lütfen beni Wikipedia’da linç edin. Size yalvarıyorum” sözleri herkesi şaşırttı. Musk'ın bu çağrısına ise takipçilerinin cevabı gecikmedi. Musk'ın Wikipedia'daki sayfası yanlış bilgiler ile dolduruldu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve özel uzay şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı son paylaşımlar ile gündemde. İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, açık bilgi platformu Wikipedia’yı hedef alan Musk, “Tarihi, zafer kazananlar yazar… Wikipedia hariç” ifadesini kullandı. Twitter’da yaklaşık 40 milyon kişinin takip ettiği Musk bu paylaşımın devamında, “Lütfen beni Wikipedia’da linç edin. Size yalvarıyorum” ifadeleri ile kullanıcılarına çağrıda bulundu.

SAYFASI YANLIŞ BİLGİLERLE DOLDU 

Musk'ın bu garip çağrısına kullanıcıların cevabı gecikmedi. Pek çok kullanıcı Musk'ın Wikipedia'daki biyografisini onu linç edecek şekilde yanlış bilgiler ile doldurdu. Bu bilgileri Twitter sayfasında yayınlayan Musk paylaşımına kahkaha emoji'leri koymayı da ihmal etmedi. Ancak Wikipedia bir süre sonra Musk'ın Twitter üzerinden takipçilerine yaptığı çağrı ile başlayan bu oyuna müdahale etti. Elon Musk sayfasını kilitleyen Wikipedia, değişiklikleri yalnızca sitenin editörlerinin onaylayabileceği şekilde kısıtlama getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar