Bir dönem sahnelerin aranan ismiydi! Yüksel Uzel hayatını kaybetti

Bir dönem sahnelerin aranan ismiydi! Yüksel Uzel hayatını kaybetti
Sanat müziğinin usta isimlerinden Yüksel Uzel, Güney Afrika'da geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında bu sabah vefat etti. 73 yaşındaki sanatçının cenazesi, kızı Arzu Uzel tarafından İstanbul'a getirilecek.

Güney Afrika'da bir hastanede tedavi gören Yüksel Uzel, uzun bir süredir sağlık sorunları ile mücadele ediyordu. Sanat camiasında büyük bir iz bırakan ve özgün tarzıyla tanınan Uzel, 1997 yılında geçirdiği beyin kanamasının ardından uzun bir tedavi sürecinin ardından iyileşmiş, ancak sahne hayatına veda ederek Johannesburg'a yerleşmişti. Uzel, burada satın aldığı butik oteli işletirken, pandemi döneminde zaman zaman Türkiye'ye dönüşler yapmaktaydı.

Yüksel Uzel'in kızı Arzu Uzel, annesinin vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Annem, bu sabah erken saatlerde aramızdan ayrıldı. Cenazemizi yarın gece (Pazartesi) İstanbul'a getireceğiz. Cenaze namazını, salı günü ikindi namazına müteakip planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sanat dünyasının önemli isimlerinden biri olarak bilinen Yüksel Uzel, ölümüyle müzikseverleri derin bir üzüntüye boğdu. Sanat camiası ve sevenleri, Uzel'in eşsiz sanatına duydukları özlemi dile getirirken, cenaze töreni detayları ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar