Binlerce kişiyi çalıştıran ünlü Türk ayakkabı devi iflas etti

Binlerce kişiyi çalıştıran ünlü Türk ayakkabı devi iflas etti
Arow markası ile onlarca mağazası bulunan ve Çin piyasasına ilk giren firma olma özelliği elde eden ayakkabı devi iflas etti. Şirket ortaklarına ait fabrikanın hissesi ise icradan satışa konuldu.

Halktv'nin haberine göre, Türkiye ayakkabı sektörünün en güçlü markalarından biri olan Arow, kanserojen madde bulunan ayakkabı sattığı yönündeki haberler sonrası zorlu bir sürece girdi. Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıklaması sonrası şirketin satışları önemli ölçüde düştü. Kendi üretim tesisi yanı sıra fason üretimle de binlerce kişiyi istihdam eden şirket içine düştüğü darboğazı aşamadı.

15 MİLYON 300 BİN LİRA SERMAYELİ ŞİRKET İFLAS ETTİ

Markanın sahibi konumundaki 15 milyon 300 bin lira sermayeli Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık iflas etti. Şirkete yönelik iflas kararı sonrası, mal varlıklarının satışı için de düğmeye basıldı.

İlk icra ihalesi 14 Ağustos’ta yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde 15 Eylül’de ihale yenilenecek.

BELİRLENEN BEDEL 93 MİLYON

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi’nden düzenleyeceği ihalede, satışı isteyen taraf ise özel bir banka oldu. Fabrikanın icradan satışı istenen dörtte bir hissesi için belirlenen bedel 92 milyon 659 bin TL.

İlk icra ihalesi 14 Ağustos’ta yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde 15 Eylül’de ihale yenilenecek. Şartnameye göre fabrika toplamda 5 kattan oluşuyor. Bu arada, bloklar halinde inşa edilen fabrikanın dörtte üç hissesi ise, aynı aileden başka iki isme ait olduğu anlaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar