Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Balamir GÖKTUĞ

Balamir GÖKTUĞ

RÜZGARLI SOKAK

BİNALİ YILDIRIM, BAŞKAN YARDIMCILIĞINI KABUL ETMEDİ...

Japonya'da gerçekleşen G-20 zirvesine gitmeden önce AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a kabine revizyonu sorulmuştu. İstanbul seçim hezimeti ile iyice bunalan Erdoğan,"Dışarıdan dayatmalarla kabine değişikliği olmaz" yanıtını verip, "öyle bir şey yapılması gerekiyorsa onu biz yaparız" demişti. Yani, Erdoğan ne "hayır" ne de " evet" dedi. Sadece kafaları karıştırıp, spekülasyonları arttırdı.

Kabine ve AKP vitrininde değişiklik beklentisi 31 Mart öncesinden beri var. 23 Haziran'dan sonra AKP'de kazan çok hararetli bir şekilde kaynıyor."Erdoğan Türkiye'ye döndükten sonra neşteri kökten vuracak. Kabinede sadece 4 Bakanın yeri garanti" diyen de var..."Erdoğan, köklü değişiklik yapmaz. Yaparsa kendini inkar olur. En fazla 3-4 Bakan değiştirmekle yetinir" iddiasında bulunanlar da mevcut. Vitrinlerde yapılacak değişim (!) için çok ihtiyatlı yaklaşan bir kesim de var AKP içinde. Onlara göre, Erdoğan 11 Temmuz'da yapılacak AKP MKYK toplantısını ve 15 Temmuz törenlerini bekleyecek. Ancak net olan bir şey var, saraydaki çok sınırlı sayıda kişinin dışında kimse Erdoğan'ın ne yapacağını bilmiyor.

Heyecan içinde Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye dönmesi beklenirken, aradaki kısa tatilin keyfini çıkaran sarayda görev yapan önemli bir isim ile dün buluştum. Her şeyi konuştuk "kayıt dışı" kalmak şartıyla. Sohbetimizden çok kısa bir kaç noktayı yazabilmek için izin koparabildim. Bu yazdıklarımın yadırgamayın. Bizim mesleğin namusudur verdiğiniz sözlere bağlı kalmak!.. Erdoğan, Japonya'ya gitmeden önce yeni Bakanlar Kurulu listesi cebindeymiş. Fakat açıklanması bir son dakika gelişmesi yüzünden dönüşe bırakılmış. Saray kaynağı "neden" sorusuna şu cevabı verdi;

"Sayın Erdoğan, Binali Yıldırım beye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi teklif etti. Binali Yıldırım kabul etmedi. Bu yüzden yeni Bakanlar Kurulu Japonya seyahati sonrasına ertelendi."

Saray kaynağı, bu durumda yeni bir değerlendirme belki de ikna sürecine ihtiyaç olduğu için Erdoğan'ın cebinde Bakanlar Kurulu listesi ile Japonya'ya uçtuğunu söyledi. Aynı kaynak, kendisinde de Binali Yıldırım'ın bundan sonra hiçbir görevi kabul etmeyeceği ve sadece torun seveceği izlenimi doğduğunu da aktardı.

Kamuoyunun çok merak ettiği 2 isimi sordum. Berat Albayrak ile Süleyman Soylu'nun durumunu.. Saray kaynağı, "Berat bey, sayın Erdoğan'dan ekonomi yönetiminden alınırsa Dışişleri Bakanlığı görevini istedi. Önceleri buna sıcak bakılıyordu ama son gelişmelerin ardından buda yatmış gibi görünüyor. Bir tahminde bulunmak çok zor. Süleyman Soylu'ya gelince,onun arkasında sayın Devlet Bahçeli duruyor. Bu ittifak bozulmadıkça veya Devlet bey 'tamam' demedikçe Soylu yerini korur" dedi.

Dönüşte,Binali Yıldırım ikna olur mu?.. Cumhurbaşkanı yardımcılığına farklı sürpriz bir isim getirilebilir mi?.. Bakanlar Kurulu'nda nasıl bir değişiklik olur?.. Soruların cevabı, Abdullah Gül- Ali Babacan ikilisinin AKP içinde yaratacağı ve henüz hesaplanamayan depremin etkisine bağlı!..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları