Bill Gates’ten yeni koronavirüs kehaneti

Bill Gates’ten yeni koronavirüs kehaneti
Dünyanın en zengin insanlarından biri olarak gösterilen ve Microsoft’un kurucu ortağı olan Bill Gates, Covid-19 ve hastalıklar hakkında ilgi çekici bir açıklamada bulundu.

Konuk olduğu bir etkinlikte Covid-19 ve salgın hastalıklar hakkında Bill Gates, dikkat çeken bir açıklamada daha bulundu.

CNBC’ye Almanya’daki Münih Güvenlik Konferansı sırasında açıklamalarda bulunan Gates, Covid-19 sebebiyle ağır bir şekilde hastalanma riskinin çok düştüğünü söyledi. Gates, "Covid-19 sebebiyle hastalığı ağır geçirmek yaşlı olmak ya da obezite ya da diyabet olmakla bağlantılı hale geldi. Bu riskler ciddi bir şekilde düştü artık" dedi.

Microsoft’un kurucu ortağı Gates, "Dünya bir pandemi daha görecek. Başka bir pandemi olacak. Bu sefer farklı bir patojen olacak. Fakat doğru bir şekilde bu hastalığa yaklaşılırsa erkenden önlenebilir ve Covid-19’da olduğu gibi küresel bir hale gelmez" diye konuştu.

ÖRNEK ÜLKE AVUSTURALYA

Gates, Avusturalya ile diğer dünya ülkelerinin pandemi mücadelesini kıyas eden cümlesinde "Eğer her ülke Avustralya’nın yaptığını yapsaydı şu an bir salgın yaşanmıyor olurdu" ifadelerini kullandı. Avustralya, Covid-19 salgınının başlamasıyla birlikte çok sıkı önlemler almış ve başta sınırlarını kapatmak olmak üzere birçok kısıtlamayı yürürlüğe almıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar