Bilim insanları 'göçük' sahasında: Heyelan riski ve siyanür tehlikesi ne durumda?

Bilim insanları 'göçük' sahasında: Heyelan riski ve siyanür tehlikesi ne durumda?
Erzincan İliç'te altın madeninde meydana gelen heyelan faciası ile ilgili olarak çok sayıda bilim insanı sahada incelemelerini sürdürüyor.

Erzincan'da meydana gelen altın madeni heyelan faciası üzerine bölgede yapılan incelemelerde, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen bir grup bilim insanı, sahada detaylı çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kumral, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, facianın yaşandığı maden ocağında gerçekleştirilen çalışmalara dair önemli bilgiler paylaştı.

Kumral, olayın ardından bölgede gözlemlenen çatlamalar ve olası yeni heyelan riskine dikkat çekerek, "Bazı çatlamalar olduğunu gözlemledik. Bu riski de göz önüne alarak bu çalışmaların bir an önce bitmesi gerekiyor, bu risk var. Ondan dolayı da siyanür gibi konular biraz daha ikinci plana atılmış vaziyette ama heyelanı da göz önüne getirdiğimiz zaman AFAD çalışanlarını da düşünmemiz gerekiyor. Yani öyle bir kontrolde gitmesi gerekiyor ki bu işin... Bir işi yapalım derken başka kötü sonuca sebebiyet vermemek için son derece tedbirli davranılıyor." dedi.

İncelemeler sonucunda yaşanan heyelanın boyutları hakkında da bilgi veren Kumral, "Maden ocağı sahasında yaşanan heyelan, yaklaşık 800 metre uzunluğunda, 30 metre derinliğinde ve 50 metre genişliğinde bir alanın kaymasına neden oldu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar