Hayatınız gözlerinizin önünden filim şeridi gibi geçiyor olabilir

Hayatınız gözlerinizin önünden filim şeridi gibi geçiyor olabilir
Bilim insanları bir ilke adım attı. İlk Kez ölen bir insanın beyin aktivitelerini kaydetti. Ölüm anında rüya gören ya da meditasyon yapan biriyle aynı şekilde faaliyet gösterdiğini tespit etti.

Yeni araştırmaya göre bilim insanları ölmeden önce hayatımızın gözlerimizin önünden geçebileceğini söyledi. İlk kez ölmekte olan birinin beyin aktivitelerini kayıt altına aldı.

BBC''nin haberine göre bilim insanları, 87 yaşındaki bir epilepsi hastasının kalp krizi geçirmesinin ardından ölümünün gerçekleştiği sırada kayıtta olan Elektroensefalografi (EEG) sayesinde beyin hareketliliğini inceledi.

RÜYA GÖREN YA DA MEDİTASYON YAPANLA AYNI
Ölen bir insanın beyninin işlevlerinin "rüya gören, geçmişi hatırlayan veya meditasyon yapan" bir insan beyniyle aynı faaliyette olduğu öğrenildi.

87 yaşında hayatını kaybeden kişinin beyin aktivitelerinin 15 dakika boyunca devam ettiği ortaya konulurken, bu gelişmenin ölüm anında neler yaşandığına dair perde araladığı kaydedildi.

"ANILARI SON KEZ HATIRLAYABİLİR"
Araştırma ekibinden Dr. Ajmal Zemmar, kişinin ölümünden önce beynin, insan ömründeki önemli anları son kez hatırlayabileceğini söyledi.

Zemmar, beyin hareketliliğinin hayatın ne zaman sona erdiği ve organ bağışının zamanlamasına dair algıları değiştirebileceğine dikkat çekti.

Araştırmanın sonuçları, Yaşlanma Nörobiliminde Sınırlar dergisinde yayımlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar