Bilim insanları açıkladı: Rüyaların gerçekten bir anlamları var mı?

Bilim insanları açıkladı: Rüyaların gerçekten bir anlamları var mı?
Rüya anlamları birçok kişinin ilgisini çekiyor. İnsanlar rüya gördükten sonra anlamlandırmak için internette anlamlarına bakıyorlar. Peki bilimsel açıdan rüyaların bir anlamları var mı?

Rüya görmek neredeyse herkesin deneyimlediği bir olaydır. Her gece uykuya daldığımızda, zihnimize canlı ve gerçekçi veya saçma ve kabus gibi görüntüler gelir. Bazı rüyaları hatırlarız ve hatta paylaşırız, diğerleri ise hızla unutulur. Rüyalarla ilgili hala cevaplanmamış birçok soru vardır. Özellikle ilginç bir rüya gören herkes için, en önemlisi belki de şudur: "Bu rüya ne anlama geliyor?"

Uyku sırasında beynimizde neler olup bittiğine dair bir miktar bilgiye sahibiz, ancak neden rüya gördüğümüz ve rüyaların ne anlama gelebileceği hakkında hala pek çok gizem var.

4d03b3ffc64375104a2ec43e4cb7e993.jpeg

RÜYALARIN ANLAMLARI VAR MI?

Eğer rüyanızda yaygın motiflerden biri olan yılanları veya dişlerinizin döküldüğünü gördüyseniz ve bunun beyninizin iç işleyişi hakkında size ne söyleyebileceğini merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre.

Rüya görmek, uykuda yaşadığımız duyusal deneyimlerdir. Rüyalar, duygu izlenimlerinden karmaşık anlatılara kadar çeşitlilik gösterebilir. Rüyaların hala birçok sırrı bulunmasına rağmen, beyinde neler olup bittiğine dair bazı fikirlerimiz var. Uyurken beynin çeşitli alanları aktiftir, ancak mantık alanları genellikle daha az aktif konumda yer alır. Bu durumun rüyalardaki tuhaflığın nedeni olduğu tahmin ediliyor.

ruya-3.jpg

Her gece insanların yaklaşık iki saat rüya gördüğü tahmin ediliyor. Ancak bunun neden oluştuğu hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Eğer zamanda yolculuk yapma yeteneğine sahip olsaydınız ve eski Yunanlılara ya da Romalılara sorsaydınız, muhtemelen size evet, rüyaların bir anlamı olduğunu ve gelecekteki olayların alameti ya da öngörüsü olarak hareket ettiklerini söylerlerdi.

ruya-2.jpg

BİLİM RÜYALAR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

Rüyalar, genel bilincimizin bir parçasıdır ve bazı yönlerden uyanıkken yaşadığımız deneyimlerle ilgilidir. Ancak belirli bir rüyanın ne anlama geldiği son derece öznel ve kişiseldir. Rüyalar gelecekten çok sizin iç dünyanız, psikolojiniz hakkında bilgi vermektedir. Bilim dünyasının rüyalar ile ilgili çalışmaları hala devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar