Bilecik’te şehir içi dolmuşlara yapılan son zam geçersiz mi?

Bilecik’te şehir içi dolmuşlara yapılan son zam geçersiz mi?

Bilecik Belediye Meclisi 2. toplantısı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılırken, toplantıda şehir içi dolmuş ücretleri yeniden belirlendi.

Günboyu Bilecik temsilcisi Serhat Kaya

Bilecik Belediye Meclisi 2. toplantısı Meclis Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya başkanlığında yapıldı. Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı'nın programındaki yoğunluk nedeni ile katılamadığı toplantıda Pazartesi günü yapılan ilk toplantıda komisyonlara gönderilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Görüşülen gündem maddelerinden en dikkat çekeni ise şehir içi dolmuş ücretlerinin yeniden belirlenmesi konusu oldu. Şehir içi dolmuş ücretlerine 31 Temmuz günü Şoförler Odasının talebi ile zam yapılmış ve o günden beri şehir içi dolmuşlar yeni ücretler üzerinden hizmet veriyordu.
Ücret kalemlerinin bir çoğunda Belediye Meclisi indirime gitti
İlgili gündem maddesinin Ücret ve Tarife Komisyonundan gelen raporunda, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde şehir içi toplu taşıma ücretlerini belirleme yetkisinin Belediye Meclisinde olduğu hatırlatıldı. Komisyon raporunda şehir içi toplu taşıma ücretleri 01.01.2024 tarihine kadar geçerli olacak şekilde aşağıdaki hali ile belirlendi ve Belediye Meclisinde de oy birliği ile kabul edildi.

31 TEMMUZDA YAPILAN ZAM YASAL DEĞİL MİYDİ?

Diğer yandan şehir içi toplu taşıma ücretleri 31 Temmuz tarihinde değişerek zamlanmış ve o günden bu yana da zamlı tarifeler geçerliydi. Belediye Meclisinin dün yapılan toplantısı sonrası kanun ve yönetmeliklerde ücret belirleme yetkisinin Belediye Meclisinde olduğu vurgulanarak, 31 Temmuzdan bu tarafa uygulanan zamlı ücretlerin özellikle öğrenciler için uygulanan kalemlerinde indirime gidilmiş oldu. Yeniden belirlenen ücretler sonrası 31 Temmuzda yapılan tarife değişikliği kanun ve yönetmeliklere uygun değil miydi? O tarihten bu yana uygulanan tarifelerden alınan ücretler ne olacak sorusunu akıllara getirdi.

YOL ÜSTÜ OTOPARK ÜCRET ZAMMI TALEBİ REDDEDİLDİ

Gündemin bir diğer maddesi olan yol üstü otopark işletmecisinin otopark ücretlerinin günün şartlarına göre yeniden belirlenmesi talebi ise komisyondan gelen rapor doğrultusunda reddedilerek kabul edilmedi.

Belediye meclisi Eylül ayı 2 birleşimi imar ile ilgili komisyondan gelen raporların okunarak oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

1.jpeg

2.jpeg