Bilecik’te İYİ Parti’den akaryakıt zamları protestosu

Bilecik’te İYİ Parti’den akaryakıt zamları protestosu
Bilecik İYİ Parti İl Başkanlığı, son günlerde akaryakıta yapılan üst üste zamları boş benzin bidonu atarak protesto etti.

Serhat Kaya / Bilecik

Bilecik İYİ Parti İl Başkanlığı, daha önce sosyal medya hesaplarından duyurduğu akaryakıt zamları ve Yenişehir yolunun bitirilememesi ile ilgili protestosunu Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptığı basın açıklaması ile gerçekleştirdi.

ZAMLARIN ARDINDAN BOŞ BENZİN BİDONU İLE PROSTO YAPILDI

İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Paçacı öncülüğünde araçları ile Bilecik Eğitim ve Araştırma hastanesi önüne gelen partililer kontak kapattı. İl Başkanı Yusuf Paçacı burada yaptığı açıklamada, “Bugün burada akaryakıt zamlarını ve yaklaşık 2007 yılından beri bir türlü bitmek bilmeyen Bilecik – Yenişehir yoluyla ilgili bir eylem yapma kararı aldık. 17 yıl boyunca bir türlü bu yolumuz bitmedi. En son 6 Temmuz 2022 tarihinde o dönemin ulaştırma bakanı Adil Bey bizzat kendisi twit atarak, Bilecik – Yenişehir yolunun 2022 yılının sonunda biteceğine dair kendi beyanı vardı. Lakin bugün görüyoruz ki, hala bu yol bitmemekte kararlı. Evet bir gün bitecek ama ne zaman? Bizim de bu akaryakıt zamlarıyla ne yazık ki ne dayanacak gücümüz kaldı ne de gidecek bir yolumuz kaldı” dedi.

İl Başkanı Paçacı açıklamasını elinde tuttuğu boş benzin bidonu ile yaparken, açıklaması sonrası benzin bidonunu yere fırlatması ise dikkat çekti.

whatsapp-image-2023-07-27-at-18-48-27.jpeg

"16-17 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN BİR YOL SORUNU VAR"
İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Paçacı’nın ardından söz alan Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel ise, “Bizler de İYİ Parti Bilecik İl Başkanlığımızın bu önemli programına katılmanın oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi sayın başkanımızda az önce zikrettiler 2007 yılından beri yaklaşık 16 - 17 yıldan beri süregelen bir Bilecik – Yenişehir karayolundan bahsediyoruz. 2007 yılından bu yana 9 tane bakan değişti ama maalesef hala bu yol yapılamadı. Hem Bilecik’imiz için ilimiz için hem de Yenişehir için önemli olduğunu ve bir an önce bitirilmesinin elzem olduğunu düşündüğümüz önemli karayollarımızdan biri bu. İktidar yol yapmakla övünürken, maalesef Marmara’nın göbeğindeki bu yolu uzun yıllar olmasına rağmen bitiremedi. Hem bu yolun yapımının hızlı bir şekilde tamamlanması hem de artık vatandaşlarımızın belini büken bu zamlardan özellikle akaryakıt zamlarına son verilmesi ile ilgili açıklaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-07-27-at-18-48-29.jpeg

Basın açıklamasına İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Yusuf Paçacı ve Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel'in yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Hatice Güzel, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda partili katılım sağlarken, Bilecik Belediye Başkan Vekili seçildikten sonra hakkında açılan bir dava nedeni ile aldığı ceza sonrası Belediye Başkan Vekilliği ve Meclisi Üyeliği düşürülen Muharrem Tüfekçioğlu da katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar