Bihter'i oynayan Farah Zeynep Abdullah kimdir, aslen nereli? Farah Zeynep Abdullah kaç yaşında ve sevgilisi kim?

Bihter'i oynayan Farah Zeynep Abdullah kimdir, aslen nereli? Farah Zeynep Abdullah kaç yaşında ve sevgilisi kim?
Bihter filminde 'Bihter' karakterini oynayan Farah Zeynep Abdullah'ın hayatı merak ediliyor. İşte Aşk-ı Memnu'nun yeni uyarlamasında rol alan Farah Zeynep Abdullah'ın hayatı...

Halid Ziya Uşaklıgil'in romanından uyarlanan 'Aşk-ı Memnu' dizisi Bihter ismiyle yeniden çekilmiş ve sinemaya uyarlanmıştı. Filmde Bihter karakterini canlandıran Farah Zeynep Abdullah hakkında bazı detaylar merak edilmeye başlandı. Peki Farah Zeynep Abdullah kimdir, aslen nereli?


FARAH ZEYNEP ABDULLAH KİMDİR?


Farah Zeynep Abdullah, 17 Ağustos 1989'da İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 34 yaşındaki oyuncunun bir abisi ve bir erkek kardeşi bulunmaktadır. Oyuncunun ilk ismi olan Farah, ailesinin çok sevdiği İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin son eşi Prenses Farah Diba'dan gelmektedir.

Abdullah, lisenin bir kısmını İstanbul Saint Michel Fransız Lisesinde okumuştur. Sonrasında babasının işi gereği kaydını İngiltere'ye aldırarak lise öğrenimini burada tamamlamıştır. Öyle Bir Geçer Zaman Ki isimli dizide oynamış ve dizinin 2. sezonundan sonra diziden ayrılarak oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama Bölümüne dönüp eğitimini tamamlamıştır.


Farah Zeynep, daha sonra Yılmaz Erdoğan'ın filmi Kelebeğin Rüyası'nda oynadı. Bu filmde başrolleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaştı. 2014 senesinde Star TV'de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynadı.

Sonrasında Bi Küçük Eylül Meselesi filminde ve Unutursam Fısılda filminde yer aldı. Ekşi Elmalar ve Bergen filmlerinde de rol alan isim 2020-2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterini canlandırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar