Biden'dan İsrail'e Refah uyarısı!

Biden'dan İsrail'e Refah uyarısı!
ABD Başkanı Biden, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 27 binden fazla masum sivilin öldürüldüğünü belirken İsrail'in iyi hazırlanmış bir plan olmadan Refah'a girmemesi gerektiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 27 binden fazla masum sivilin öldürüldüğünü belirtti ve İsrail'in iyi hazırlanmış bir plan olmadan Refah'a girmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Biden, 6 haftalık bir ateşkes üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşme sonrasında yapılan ortak basın toplantısında konuşan Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Gazze'deki ve Orta Doğu'daki güncel gelişmeleri detaylı şekilde ele aldıklarını dile getirdi.

Sivil kayıplara dikkat çeken Biden, son 4 aydır devam eden savaşta Filistin halkının büyük acılar ve kayıplar yaşadığını belirterek, 27 binden fazla masum Filistinli sivilin öldürüldüğünü ifade etti. Bu kayıplar arasında binlerce çocuğun bulunduğunu vurguladı.

Biden, ayrıca yüz binlerce Filistinlinin gıda ve su gibi temel ihtiyaç maddelerine erişim sağlayamadığını, birçok ailenin birden fazla yakınını kaybettiğini ve bu kayıpların yasını tutamadığını, çünkü bunun güvenli olmadığını dile getirdi. Her masum hayatın kaybının bir trajedi olduğunu vurguladı ve Gazze'deki durumun yürek burkan bir durum olduğunu belirtti.

Biden, İsrail'in iyi hazırlanmış bir plan olmadan Refah'a girmemesi gerektiği görüşünü tekrarlayarak, Gazze'de yerinden edilen insanların korunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 6 haftalık bir ateşkes üzerinde çalıştıklarını ve bu sürecin rehinelerin serbest bırakılması dahil olmak üzere insani yardımın arttırılmasını ve kalıcı barış çabalarını içerdiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar