Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Pazartesiye kadar olmasını umuyorum

Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Pazartesiye kadar olmasını umuyorum
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Hamas arasında ateşkese dair yaptığı açıklamada, "Pazartesi'ye kadar bir ateşkes sağlanmasını umuyorum."diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, New York ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Gazze'de ateşkes konusunda umutsuz ama aynı zamanda iyimser bir açıklama yaptı.

Biden, ulusal güvenlik danışmanının yakın bir ateşkese çok yaklaşıldığını belirtti, ancak henüz tamamlanmadığını ifade etti.

Gazze'de ne zaman bir ateşkes sağlanabileceğine dair sorulan soruya cevap veren Biden, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Biden'ın bu açıklamaları, bölgedeki gerilimin düşürülmesi ve barışın sağlanması adına umutları canlandırırken, henüz somut bir ateşkes anlaşmasının olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Gelişmeler, ABD'nin bölgedeki rolü ve barış süreciyle ilgili olarak yakından takip ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar