Biden 'Wagner' isyanını yorumladı: Bir alakamız yok

Biden 'Wagner' isyanını yorumladı: Bir alakamız yok
ABD Başkanı Biden, Rus paralı asker grubu Wagner'in Putin yönetimine isyanı ve daha sonra geri çekilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ayaklanmayla bir ilgileri olmadığını söyleyen Başkan Biden, Rusya'daki durumun nereye gideceğini söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti.

Wagner paralı asker grubunun Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı ile yaşadığı gerginliğin ardından Putin yönetimine isyan ederek Moskova'ya yürümesi, ardından geri çekildiğini açıklaması; ABD'de yankı bulmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Biden, ABD'nin ayaklanmaya dahil olmadığını belirtti. Rus paralı askerlerinin Kremlin'e karşı bir günlük ayaklanmasının Rus sistemi içindeki bir mücadelenin parçası olduğunu söyleyen Başkan Biden, "ABD ve müttefikleri olarak buna karışmadığımızı, bununla hiçbir ilgimizin olmadığını açıkça belirttik" dedi.

Başkan Biden, ABD'nin 'Rusya'da ne olursa olsun' Ukrayna'ya yardım etmeye devam edeceğini ifade etti. Biden, "Bundan sonra ne olursa olsun, müttefiklerimiz ve ortaklarımızın yakın bir şekilde aynı çizgide olduğundan ve durumu nasıl okuyup tepki verdiğimizden emin olmaya devam edeceğim. Tamamen koordineli kalmamız önemli" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar