''İki seçeneğimiz var: Biri 3. Dünya Savaşı’nı başlatmak''

''İki seçeneğimiz var: Biri 3. Dünya Savaşı’nı başlatmak''
Yayınlanan bir röportajında ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ederken en önemli amaçlarından birinin NATO ve Avrupa Birliği'ni bölmek olduğunu savundu. ABD lideri, Rusya'ya yönelik yaptırımların alternatifinin 3. Dünya Savaşı olduğunu söyledi.

Brian Tyler Cohen''e verdiği mülakatta, ABD lideri Joe Biden, Rusya''nın Ukrayna işgaline ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Biden, "En başından beri amacım tüm NATO''yu ve Avrupa Birliği''ni aynı tarafta tutmayı sağlamaktı. Çünkü Putin NATO''yu bölebileceğini ve kullanabileceği büyük bir açıklık yaratabileceğini düşünüyordu. Bu gerçekleşmedi" dedi.
 

ABD’li başkan ayrıca, "İki seçeneğiniz var. 3. Dünya Savaşı başlatmak, Rusya''yla fiziksel olarak savaşa girmek. İkincisi ise uluslararası hukuka böylesine aykırı davranan bir ülkenin bunu yaptığı için ağır bedel ödemesini sağlamak" ifadelerini kullandı.

Rusya''ya uygulanan yaptırımların tarihin en geniş yaptırımları olduğunu ifade eden Biden, Putin''in hem kısa hem de uzun vadede ağır bedel ödeyeceği öngörüsünde de bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar