Beyoğlu'nda 22. Feminist Gece Yürüyüşü yapıldı

Beyoğlu'nda 22. Feminist Gece Yürüyüşü yapıldı
İstanbul Beyoğlu’nda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, ‘22’nci Feminist Gece Yürüyüşü’ yapıldı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, kadın haklarına dikkat çekmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini vurgulamak amacıyla düzenlenen "22. Feminist Gece Yürüyüşü", 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde coşkuyla gerçekleştirildi.

Yürüyüş, saat 19.30'da Sıraselviler Caddesi'nde toplanan binlerce katılımcıyla başladı. Etkinliğe katılanlar, ellerindeki dövizlerle ve atılan sloganlarla kadınların sesini duyurdu.

Bu yıl 22. kez düzenlenen yürüyüş için polis tarafından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar geniş güvenlik önlemleri altında demir bariyerlerle kapatıldı. Yaya ve araç girişine izin verilmeyen bu alanlarda, yürüyüşe katılan kadınların güvenliği ön planda tutuldu.

Yürüyüş, "Kurtuluşumuz Feminist Mücadele" yazılı pankartın öncülüğünde, İstiklal Caddesi ve çevresindeki ara sokaklardan geçerek devam etti. Kadınlar, Cihangir Caddesi'nde yürüyüşlerini tamamladı. Etkinlik, DEM Parti İstanbul Belediye Başkan eş adayı Meral Danış Beştaş'ın desteğiyle gerçekleşti ve Arapça, Kürtçe ve Türkçe dillerinde okunan bir basın açıklamasıyla son buldu.

Bu etkinlik, kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadeledeki kararlılığını ve birliğini gösteren önemli bir platform oldu. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da kadınlar dayanışma içinde, haklarını ve özgürlüklerini cesurca dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar