Beylikdüzü çarşamba pazarı fiyatları cep yakıyor! Fasülye 30, sivri biber 25 tl...

Beylikdüzü çarşamba pazarı fiyatları cep yakıyor! Fasülye 30, sivri biber 25 tl...
Salgın süreci ile birlikte hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Pazar tezgahlarındaki fiyatlar, alışveriş yapmayı imkansız hale getirirken, vatandaşın en önemli gündemi de geçim derdi haline geldi.

Korona virüs pandemisi ile ekonomik kriz daha da görünür bir hal aldı. Hayat pahalılığı ve eşitsizlik vatandaşı zor duruma sokarken, pazar tezgahları yanına yaklaştırmıyor. Vatandaşlar temel gıda alışverişini yaptıkları pazaryerlerinden arabaları boş dönüyor. Esnaflar pahalılık sebebiyle işlerinin düştüğünü söylerken, yurttaşlar ise yemek yapacak ürün alamadıkları için dert yanıyor.  Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, ekim ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 11.74, yurt içi üretici fiyatları yüzde 9.11 artış gösterdi.

"KİLO DEĞİL TANE ALAYIM"

Pahalılık bir kez daha gözler önüne serilirken; taze fasülye 30, salatalık 20, sivri biber ise 25 tl'ye satılıyor. Vatandaşlar ise yaptıkları sosyal medya paylaşımlarıyla fiyatlara peki gösterdi. İşte o paylaşımlardan bazıları: 

hiopiop.jpguoguog.jpgopgo.jpgjiopip.jpg

VATANDAŞ ARTIKLARI TOPLUYOR 

Geçtiğimiz günlerde, pazar tezgahları toplandıktan sonra, arta kalan sebze ve meyveleri toplayan vatandaşlar gündeme gelmişti. Vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve pandemi nedeniyle işsiz kaldıklarına dikkat çekmişlerdi. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar