Beştepe'de panik giderek büyüyor: Erdoğan'dan Sinan Oğan'a telefon!

Beştepe'de panik giderek büyüyor: Erdoğan'dan Sinan Oğan'a telefon!
Çok sayıda anket firmasının seçimden önceki son araştırmalarını yayınlaması üzerine, sonuçlarda Kılıçdaroğlu'nun gerisinde çıkan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklenmedik bir hamle geldi. Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ı telefonla aradı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından, yarışın ilk turda bitme ihtimali giderek yükselmekte. Buna karşın son günlerde oy oranı yükselişe geçen Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu ya da Erdoğan'ın zaferini 28 Mayıs'a erteleyebilme potansiyeline sahip.

İnce'nin adaylıktan çekilmesi üzerine, buradan gelecek oyların nereye yöneleceği merak edilirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklenmedik bir hamle geldi.

Seçim haftasında, özellikle saygın anket şirketlerinin peşi sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışta önde olduğunu gösteren anket sonuçlarını yayınlaması üzerine paniğe kapılan iktidar, ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile doğrudan temasa geçti.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, iki adayın pozisyonunun veya çekilme kararının kendisinden yana sonuç doğurması için çalışmaya başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki gün önce Sinan Oğan’ı aradığı ortaya çıktı.

Cumhur İttifakı ikinci tura kalma olasılığı olmayan Muharrem İnce ve Sinan Oğan üzerinden hesap yapmaya başladı. Bu iki siyasinin yüzde 5’i bulan oylarını alma planları yapılırken, Erdoğan, sürpriz bir biçimde Sinan Oğan’ı arayarak, seçim otobüsüne yapılan saldırı için “geçmiş olsun” dedi. Bunca sataşma ve saldırıya sessiz kalan Erdoğan’ın telefonu ilginç bir hamle olarak değerlendirildi.

SİNAN OĞAN ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

İnce'nin adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından gözler Sinan Oğan'a çevrilmiş durumda. Gazeteci İsmail Saymaz'ın "Sinan Oğan adaylıktan çekilebilir. Bu yönde bilgiler gelmekte" sözlerinin ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Oğan tarafından söz konusu iddialar yalanlandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada Sinan Oğan'ın adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı.

Oğan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk milletinin aziz evlatları, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Son günlerde bize dönük artan provokasyon duyumları üzerine seçimin son günü herhangi bir olay yaşamak istemedik. O sebeple de bu akşam İstanbul’dayım. Haber Türk Tv’de. Yarın Ankara’da olacağım. Bize katılımlar bekliyoruz. Ankara’da olacağız. Lütfen bizim dışımızdaki hiçbir açıklamaya itibar etmeyiniz" dedi..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar