Beşparmakotu bitkisinin faydaları şaşırtıyor

Beşparmakotu bitkisinin faydaları şaşırtıyor
Beşparmakotu bitkisinin bilinmeyen faydalarını sizler için derledik.

Mide rahatsızlarını gidermesine kadar birçok sağlık sorununu çözen beşparmakotunun bilinmeyen faydalarını sizler için derledik.

Beşparmakotu bitkisinin bitkinliğe iyi gelmesinden mide rahatsızlarını gidermesine kadar birçok sağlık sorununu çözdüğü vurgulandı.

İnsanların çeşitli sebeplerle gün içinde enerjisini tükenmiş hissetmesi, bitkinlik ve yorgunluk haliyle birlikte aktifliğini kaybetmesi durumuna “halsizlik” adı verilir. Halsiz hissetmenin çeşitli alt sebepleri olmakla birlikte belirli seviyenin üstündeki hareket halinden ötürü, aşırı çalışma temposu sebebiyle, stres veya uykusuzluk kaynaklı olarak da halsizlik hissedilebilir. Ancak halsizliğin çeşitli hastalıkların ortak belirtisi olması sebebiyle; yoğun ve uzun süre hissedilen halsizlik belirtilerinin takip altına alınması gerekebilir.

BEŞPARMAKOTU BİTKİSİ NEDİR?

Gülgillerden; yol kenarında ve çayırlarda yeti en 40-70 santimetre boyunda yabani bir bitkidir. Yaprakları be parmak eklindedir. Rozete benzer. Uzun saplı çiçekleri, yaprakların arasından çıkar. Altın sarısı rengindedir. Yaprak ve kökleri Temmuz, Ağustos aylarında toplanıp kurutulur.

BEŞPARMAKOTU BİTKİSİ NEYE İYİ GELİYOR?

-İshali keser.

-Mide rahatsızlıklarını giderir.

-Vücuda kuvvet verir.

-Bademcik ve boğaz ağrılarını giderir.

-Diş ağrılarını dindirir. Diş etlerini kuvvetlendirir.

-Yüz lekelerini giderir ve cildi yumuşatır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar