Weghorst'un sıra dışı hayat hikâyesi...

Weghorst'un sıra dışı hayat hikâyesi...
Siyah beyazlı taraftarların Mario Gomez sonrası aynı duyguları yaşattıracağına inandığı Hollandalı yıldız golcü Wout Weghorst'ün ailesinin sadece Hollanda'da 130 benzin istasyonu bulunuyor... Oldukça varlıklı bir ailenin oğlu olan Beşiktaş'ın yeni transferi Wout Weghorst'ün hayat hikâyesi oldukça sıra dışı...

Transferi siyah beyazlı taraftarlar tarafından dört gözle beklenen Wout Weghorst sonunda Beşiktaş''a transfer oldu... Transferi dünya basınında da büyük ses getiren Hollandalı yıldız, önceki gece İstanbul''a ayak bastı. Türkiye''de olduğu için mutluluğunu dile getiren Wout''un çarpıcı hayat öyküsü ise şöyle...

Hollanda’da varlıklı bir ailenin oğlu olan Wout Weghorst’un ailesi, oğullarının üniversite eğitimi alıp baba mesleğinden devam etmesini istiyorlardı. Bu dönemde altyapısında oynadığı takımların antrenörleri futbol hayatında başarılı olamayacağını, iyi yerlere gelemeyeceğini söylüyorlardı; ama Wout pes etmedi. 20 yaşına kadar alt liglerde yer aldı. 2016 yılında beklediği, hayatının teklifi AZ’den geldi. Sonrasında kariyeri hızlı bir yükselişe geçti.

Wout Weghorst Beşiktaş kararını verdi! - GundemBesiktas.com

Uzun süredir Beşiktaş’a transferi beklenen Wout Weghorst nihayet transfer oldu. Önceki gece İstanbul’a ayak basan Wout siyah beyazlı takıma derin bir oh çektirdi. 29 yaşındaki futbolcunu Türkiye’deki ilk sözleri; “Transferim uzun sürdü ama burada olduğum için çok mutluyum” oldu.

AİLE BASKISINA RAĞMEN PES ETMEDİ

Wout Weghorst''un , büyükbabasının kurduğu aile şirketi olan ve sadece Hollanda''da 130 benzin istasyonu bulunan AVIA’da çalışması bekleniyordu. Ebeveynleri Astrid ve Frans Weghorst’un karşı çıkmasına rağmen futbolcu olmaya karar vermişti Weghorst. Anne babasının aile şirketinde görev alması ya da daha prestijli bir iş yapması yönündeki baskılarına rağmen Wout geri adım atmayıp futbola devam etti.

EBEVEYNLERİNİ KIRMAMAK İÇİN 2. DİPLOMAYI ALDI

İlk zamanlarda  o baskıyı, “Birçok iyi niyetli insan, beni bırakmaya çağırdı. Bazı antrenörler futbolda iyi olmadığımı söylediler” sözleriyle anlatan Wout Weghorst, futbol oynarken ailesini de kırmamak adına eğitimini aksatmadı. İki diploma birden aldı. İlk olarak ailesinin petrol ve gaz ticaretini öğrenmesi için okumasını istediği işletme eğitimini başarıyla tamamladı. Daha sonra da spor yönetimi üzerine lisans eğitimi aldı.

Wout Weghorst Kimdir? Futbolcu Wout Weghorst Kaç Yaşında, Nereli? Hangi  Takımlarda Oynadı?

FUTBOLA YEREL TAKIM NEO’DA BAŞLADI

Futbola yerel takım NEO’da başlayan Wout Weghorst, ilk zamanlarda takımın zayıf halkaları arasındaydı. Birkaç kulüpte daha oynadıktan sonra ailesinin de yardımıyla Willem II Tilburg’da kendisine yer buldu. Weghorst’un annesi Astrid, o zamanlar Willem II’nin direktörü olan Jan van Esch’in eşiyle arkadaştı. Eşinin konuşmalarından ve oyuncunun tutkusundan etkilenen Jan van Esch, bir scout''unu onu izlemesi için gönderdi.

AZ’YE TRANSFER OLMAK KARİYERİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTTI

Weghorst’u izleyen scout''un raporu sayesinde takıma seçildi. 20 yaşına kadar alt kademelerdeki Emmen ve Heracles takımlarında oynayan Hollandalı futbolcuya üst seviyede oynama şansı tanıyan ilk kulüp, AZ Alkmaar oldu. 2016’da 1.5 milyon Euro’ya AZ’ye Transfer olan Weghorst, golcülük yeteneklerini her geçen gün daha da geliştirip takımın başarılı isimlerinden biri oldu. Alkmaar''daki performansıyla 2018’de 10.5 milyon Euro’ya Wolfsburg’a giden Weghorst, Ocak 2021’de de 17.5 milyon Euro’ya Burnley’ye satıldı. Ve Hollandalı yıldızın yolu Beşiktaş''la kesişti.... Siyah beyazlı taraftarların Mario Gomez etkisi beklediği Weghorst bakalım siyah beyazlı formayla nasıl bir performans sergileyecek...

.SON DAKİKA - Beşiktaş''ın Wout Weghorst teklifi belli oldu! - Fotomaç

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar