Beşiktaş'ın yaklaşık 6 milyarlık borcunu sıfırlayacak proje! Erdoğan'dan onay bekliyor

Beşiktaş'ın yaklaşık 6 milyarlık borcunu sıfırlayacak proje! Erdoğan'dan onay bekliyor
Aktarılan bilgiye göre Beşiktaş JK Spor Kulübü, 5.7 milyar liralık borcunu sıfırlamak için bir kasaba projesi geliştirdi. Proje Erdoğan tarafından bekleniyor.

Nasıl Bir Ekonomi’de köşe yazarlığı yapan Vahap Munyar, Beşiktaş’ın 6 milyar 254 milyon liralık borcu sıfırlamak için dev bir kasaba projesi hazırladığını yazdı.

Munyar, Siyah beyazlıların hazırladıkları 30 bin kişilik kasaba projesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum''a sunduğunu ve kulübün, Galatasaray''ın Riva ve Florya projeleriyle hedeflediği gelirin benzerini elde etmeyi amaçladığını yazdı.

İşte o yazının bir bölümü:

“Ahmet Nur Çebi Başkanlığındaki Beşiktaş JK Yönetim Kurulu, Galatasaray’ın Riva, Florya ve Mecidiyeköy projeleriyle borçlarından kurtulacak adımlar atması üzerine benzeri bir formül geliştirmek üzere kafa yordu:

- Bankalar, vergi, SGK ve mal-hizmet alımı yaptığımız şirketlere toplam borcumuz 5.7 milyar lira dolayında. Bu borcu ödeyebilecek bir planı ancak güçlü gayrimenkul projesiyle ortaya koymak mümkün olacak.

Bu formül konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaklaşımını anlamak üzere kapısı çalındı:

Projeye kafa yoran ekibin aklındaki planda şu da vardı:

- Eğer hazırlayacağımız projenin önü açılırsa borçların ödenmesi sonrası Beşiktaş’ın kasasına birkaç 100 milyon doların girmesi de söz konusu olabilir.

Murat Kurum, ilk aşamada yeşil ışık yaktı:

Kollar sıvandı, proje üzerinde çalışan ekibin hayallerini süsleyen alan, İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesindeki Çiftalan Köyü mevkiinde saptandı:

- Burada 678 bin metrekarelik eski tarım ve maden alanı var. Bu alanın 100 bin metrekaresi Hazine’ye ait. Ayrıca bu alana komşu 300 bin metrekarelik tapulu arazi mevcut. 8 milyon metrekarelik orman alanının düzenlenerek yeşillendirilmesi bölgenin değerine katkı yapar.

Saptanan alanın bazı merkezlere mesafesi şöyle belirlendi:

- Proje alanı Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolu altında, Göktürk’ün merkezine 15 dakika, İstanbul Havalimanı’na 15 dakika mesafede bulunuyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 10 dakikada, Zekeriyaköy’e 15 dakikada, Sarıyer’e 30 dakikada varılabiliyor.

Projenin mimari tasarımı hızla hazırlatıldı:

· Ekolojik Sürdürülebilir Çiftlik ve Kasaba, Çiftalan…

Projede şu detaylar yer aldı:

· 678 bin metrekarelik alanın bir bölümünde az yoğunluklu konutlar yer alacak. Karadeniz tipi tek katlı ve iki katlı en az 1200 metrekare bahçeli evler tasarlanacak.

· Köy çarşısı, köy meydanı, özel hastane, özel okul, doğa oteli planlanacak.

· Rahmetli Süleyman Seba döneminden beri akıllarda yeri ayrı olan Beşiktaş Üniversitesi de burada hayata geçirilebilir.

· Kasabadaki toplam ekilebilir alan 200 bin metrekare olacak. Kasabanın asgari tarım ürünü ihtiyacı buradan karşılanacak.

· Orman arazisi ve terk alanının bir bölümünde hayvancılık-mandıra hayvancılığı gündeme gelecek. Kasabanın süt, yoğurt, peynir ihtiyacının karşılanması planlanacak.

· 2 kilometrelik sahil bandı olan bölgede bulvar, plaj alanları, yürüyüş, koşu, spor alanları düzenlenecek. Bir de denizde balıkçı barınağı planlanacak.

· Orman olarak görünen bölümün 180 bin metrekaresi golf sahası için kullanılabilir.

Proje hazırlandıktan sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan Ocak 2023’ün ilk günlerinde randevu alındı. Kurum, Hong-Kong’a yaptırılan maketi görüp, sunumu dinledikten sonra şu mesajı verdi:

- Projeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza doğrudan anlatmanızda fayda var. Sayın Cumhurbaşkanımız bize müspet işareti verirse projenin önü açılır.

 

Atıl duran alanda 30 bin kişinin yaşayacağı bir kasaba yaratılacak."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar