Beşiktaş'a Ziraat Kupası'nı kim hediye etti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Beşiktaş'a Ziraat Kupası'nı kim hediye etti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde karşılaştığı Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ'A ZİRAAT KUPASI'NI KİM HEDİYE ETTİ?

Beşiktaş ve Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak için Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaştı...

Siyah-beyazlılarda stoper hattı Necip Uysal ve Omar Colley'den oluşurken; orta saha kurgusundaysa Mohamed Al-Musrati, Gedson Fernandes, Salih Uçan ve Ernest Muci vardı...

Rashid Ghezzal ve Jackson Muleka gol ayakları olurken; Vincent Aboubakar, Semih Kılıçsoy, Cenk Tosun ve Milot Rashica yedekler arasındaydı..

Trabzonspor'daysa Teknik Direktör Abdullah Avcı; Başakşehir'e karşı 1-0 kazanılan maçın ilk 11'ini bozmazken; Mahmoud Trezeguet, Nicolas Pepe, Mislav Orsic ve Umut Bozok yedekler arasındaydı..

Maçın hemen başında ani gelişen bir Trabzonspor atağında orta sahanın sol tarafında rakibi Necip Uysal'ı adeta bakkala gönderen 2.01'lik Paul Onuachu; bir diğer Beşiktaş stoperi Omar Colley kendisini savunmayınca yaklaşık 50 metre topu sürdükten sonra soluna çekerek rakibini ekarte etti ve kaleci Mert Günok'un yanından meşin yuvarlağı filelere gönderince bordo-mavililer İstanbul'da 1-0 öne geçti..

Sampdoria'nın küme düşmesinde önemli rol oynayan ve adam takibi yapmadığını söylediğimiz hamlesiz stoper Omar Colley'in, Necip Uysal'la birlikte Beşiktaş'ın oyuncusu olmadıkları bir kez daha belgelendi..

Golden sonra Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal, Gedson Fernandes, Jonas Svensson ve Jackson Muleka'nın vuruşlarında kaleci Uğurcan Çakır adeta devleşirken; Rachid Ghezzal, Omar Colley ve Ernest Muci kaleyi bulamadılar..

Beşiktaş beklemediği bir anda beraberlik golünü buldu... Salih Uçan'la gelişen atakta top Enis Bardhi'nin eline çarpınca kazanılan penaltı vuruşunu Rachid Ghezzal gole çevirince takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti..

İkinci yarıya golle başlayan ekip yine Beşiktaş oldu... Sol taraftan Gedson Fernandes'in sürüklediği atakta ceza sahası içinde topla buluşan Jackson Muleka Salih Uçan'ın kafasına doğru "AL DA AT" dercesine bir pas attı.. Eren Elmalı'nın ağır kalmasından faydalanan Salih Uçan bomboş pozisyonda kaleci Uğurcan Çakır'ı mağlup edince Beşiktaş Trabzonspor karşısında 2-1 öne geçti..

Golden sonra Trabzonspor'da Thomas Meunier, Umut Güneş ve Paul Onuachu'nun vuruşlarında kaleci Mert Günok kalesinde devleşirken, Beşiktaş adına da Rachid Ghezzal'ın vuruşu üst kale direğinden dönünce ataklardan sonuç gelmedi..

Trabzonspor'da Taxiarchis Fountas'ın yerine Mahmoud Trezeguet oyuna girerken, Beşiktaş'ta da Rachid Ghezzal'ın yerine Milot Rashica sahadaydı..

Edin Visca'nın vuruşu kaleci Mert Günok'un müdahalesi sonrası Beşiktaş üst kale direğinde patlayıp kornere giderken, siyah-beyazlılarda sakatlanan Jackson Muleka, yerini Vincent Aboubakar'a bıraktı..

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ysa risk alarak orta sahadan Berat Özdemir ve Umut Güneş'in yerlerine hücum oyuncuları Nicolas Pepe ile Umut Bozok'u içeri attı..

Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın cılız vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'da kalırken, Trabzonspor beklemediği bir anda beraberlik golünü buldu...

Sağ taraftan Enis Bardhi'nin kullandığı köşe vuruşunda Thomas Meunier'in kafa vuruşu kaleci Mert Günok'tan döndü... Kale ağzında bekleyen Nicolas Pepe skoru 2-2'ye getirdi..

Gol sonrası Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın sağ çaprazdan şutu az farkla yandan auta giderken siyah-beyazlıların pes etmeye niyeti yoktu.. Galibiyet golünü de buldular..

Jonas Svensson'un sağ taraftan içeri çevirdiği topta Trabzonsporlu Nicolas Pepe ciddiyetsiz bir biçimde topu uzaklaştırmaya kalkınca ceza sahası dışında meşin yuvarlağı önünde bulan Mohamed Al-Musrati KARTAL'ı 3-2'lik üstünlüğe ulaştırarak "KUPA BENİM" dedi...

Beşiktaş 3-2'lik bu galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası'nı 11'inci kez müzesine götürürken; Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe'nin orta saha kurgusu maçın kazanılmasında önemli rol oynadı..

Her ne kadar maçın son anlarında hakem Ali Şansalan'a itiraz edip kırmızı kart görerek oyundan atılsa da orta saha kurgusunda Mohamed Al-Musrati, Salih Uçan, Gedson Fernandes ve Ernest Muci'yi kullanmasının payı büyüktü..

Çarkın dişlilerinden Ernest Muci yeterince sorumluluk almasa da gelecek sene iyi bir kadro kurulmak isteniyorsa bu orta saha kurgusu asla bozulmamalı..

Yenilen golde stoperler Necip Uysal ve Omar Colley'in yerlerine mutlaka çok iyi 2 alternatif bulunmalı...

Trabzonspor'daysa Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın hem Berat Özdemir, hem Umut Güneş'i oyundan alması Beşiktaş'a maçı getiren faktörlerden biriydi..

Mahmoud Trezeguet sağlamsa her zaman ilk 11'de oynar..

Beşiktaş'ın attığı 2'nci golde Jackson Muleka'ya markaj yapılamayıp topa vurdurulması skandaldı..

Mohamed Al-Musrati'nin golündeyse Nicolas Pepe topu neden taça atmadı anlamak zor..

Trabzonspor'un sol bek ve stoper başta olmak üzere 6, 8 ve 10 numara pozisyonlarında futbolculara ihtiyacı var..

Umarım hatalarından ders alırlar...

Beşiktaş'ı kutluyor, Trabzonspor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum....