Beşiktaş ve Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'in yıldızı için yarışıyor

Beşiktaş ve Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'in yıldızı için yarışıyor
Ukrayna'nın Rusya saldırısı altında olması nedeniyle FIFA tarafından başka bir takıma transfer olma imkanı tanınan Shakhtar'ın Brezilyalı yıldız oyuncusu Vitao için Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin devrede olduğu öğrenildi. Transfer için girişimlerin başladığı aktarıldı. 

Rusya''nın Ukrayna''yı işgal girişimi futbol dünyasını da derinden sarstı. FIFA ve UEFA aldığı kararla Ukrayna ve Rusya''da forma giyen futbolculara sözleşmelerini tek taraflı fesih hakkı sundu. Rusya ve Ukrayna''nın önemli kulüplerinde forma giyen yıldız oyuncular için birçok kulüp devreye girdi. Türkiye Futbol Federasyonu da yabancı kotası dolmayan kulüplerin 7 Nisan tarihine kadar iki ülkeden transfer gerçekleştirebileceğini açıkladı.

TFF açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

"FIFA''nın Ukrayna''da yaşanan savaş nedeniyle Ukrayna ve Rusya Futbol Federasyonlarına tescilli futbolcu ve antrenörler hakkında aldığı karar ve yürürlüğe koyduğu FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı''nun Ek-7''si uyarınca; TFF''nin ilgili talimat düzenlemeleri ve lig statülerinde belirtilen yabancı uyruklu futbolcu ve kontenjanlarına uymak koşulu ile, yabancı futbolcu oynatılmasına izin verilen kulüpler;

Ukrayna Futbol Federasyonu''na bağlı kulüplere tescilli futbolcular ile Rusya Futbol Federasyonu''na bağlı kulüplere yabancı uyruklu statüde tescilli olan futbolculardan en fazla 2 tanesi ile 2021-2022 sezon sonuna kadar imzalayacakları sözleşmeleri 07.04.2022 (bu tarih dahil) tarihine kadar tescil ettirebilirler. Bu kapsamda yeni oyuncu tescil ettiren kulüplerin A Takım Listelerini bu futbolcular yönünden en geç 08.04.2022 tarihine kadar tescili takip eden ilk resmi müsabakalarından 24 saat önce revize etmeleri mümkündür"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar