Beşiktaş - Trabzonspor maçına atanan Erkan Özdamar tartışmaları sürüyor

Beşiktaş - Trabzonspor maçına atanan Erkan Özdamar tartışmaları sürüyor
Süper Lig'in 12. haftasında lider Trabzonspor, Beşiktaş'a konuk olacak. Dev derbiye atanan Erkan Özdamar hakkında tartışmalar sürüyor. Spor yazarı Deniz Çoban bugünkü yazısında Beşiktaş - Trabzonspor derbisine atanan Erkan Özdamar'ı değerlendirdi.

Cumartesi günü oynanacak olan Trabzonspor - Beşiktaş derbisine atanan Erkan Özdamar hakkında çeşitli yorumlar yapılıyor.  Şu ana kadar 1 Fenerbahçe, 1 Galatasaray, 2 tane de Trabzonspor maçı yöneten Erkan Özdamar'ı, Deniz Çoban bugün köşesine taşıdı.

Fanatik'ten Deniz Çoban'ın yazısı şöyle:

"BU SEVİYE MAÇLAR İÇİN DAHA ERKEN..."

"Yeni Merkez Hakem Kurulu planlı programlı ilk atamasını bu hafta gerçekleştirdi. Beşiktaş - Trabzonspor maçı için genç ve tecrübesiz Erkan Özdamar’ı tercih etti. Özdamar’ın bu sezon başarılı maçlar yönettiğini söyleyebilirim. Gelecek için ışık veriyor da olabilir. Ama bu seviye zor maçlar için daha erken olduğu fikrindeyim. Şu ana kadar 1 Fenerbahçe, 1 Galatasaray, 2 tane de Trabzonspor maçı yönetmiş. Hiç Beşiktaş maçı yönetmemiş. Yakın hakemlik tarihimiz, böylesi zor maçlara henüz olgunlaşmadan atanan hakemlerin yaşadığı olumsuzluklarla dolu. ,

"KARİYERİ ZARAR GÖRÜYOR"

Deniz Ateş Bitnel’in hakemliği bırakmak zorunda kalmasına vesile olan maç aklımızda. Ümit Öztürk yeni taktığı FIFA kokardına, böylesi zor bir maça atanmasının hemen ardından veda etmek zorunda kalmıştı. Daha dün Ali Şansalan, FIFA kokardı takmanın hayalini kurarken yönettiği maçın ardından hakemlik kariyeri tartışılmaya başladı. Geçen sezon Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Tugay Kaan Numanoğlu’nun yaşadıkları da hafızalarımızda çok taze.

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN MAÇLARINDA TECRÜBELİ İSİMLER GÖREVLENDİRİLDİ."

Demek istediğim şu ki: Bu tür atamalar kamuoyuna hep sempatik geliyor, olumlu tepkiler alıyor ve süslü cümlelerle gençlere fırsat vermenin öneminden bahsediliyor. Ama maç bitince olan hakeme oluyor. Kariyeri zarar görüyor. Hakemini düşünen ve uzun vadeli planları olan bir MHK’nin, bu tür atamalardan uzak durması gerektiği kanaatindeyim. Özdamar; rahat, stressiz, sakin bir maç oynanırsa elbet maçın altından kalkabilir. Ya gerginleşen bir maçta kritik kararlar vermek zorunda kalırsa? Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maçlarında ise tecrübeli isimler görevlendirilerek risk alınmamış."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar