Beşiktaş Slovakya'dan eli boş döndü

Beşiktaş Slovakya'dan eli boş döndü
UEFA Avrupa Ligi K grubu ilk mücadelesinde Slovan Bratislava'ya konuk olan Beşiktaş, uzatmalara kadar 2-2 götürdüğü maçta 90+3 ve 90+4'te yediği 2 golle mücadeleyi 4-2 kaybetti.

UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nda Beşiktaş, ilk maçında Slovakya'da Slovan Bratislava'ya konuk oldu. Beşiktaş, Slovan Bratislava karşısında 90+3 ve 90+4. dakikalarda yediği gollere engel olamadı ve sahadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş'ın gollerini 29. dakikada penaltıdan Adem Ljajic ve 45+1'de kendi kalesine Bozhikov atarken ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 14 ve 58'de Sporar, 90+3'te Ljubicic, 90+4'te Moha'dan geldi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puansız bir şekilde Slovakya'dan dönerken Slovan Bratislava puanını 3 yaptı. Grupta oynanan diğer maçta ise Braga, deplasmanda Wolverhampton'ı 1-0 mağlup etti.

Beşiktaş, gruptaki bir sonraki maçında 3 Ekim'de Wolverhampton'ı İstanbul'da konuk edecek.

LORIS KARIUS'TAN BÜYÜK HATA

Beşiktaş, 14. dakikada Alman kalecisi Loris Karius'un yaptığı büyük hata ile mağlup duruma düştü. Slovan Bratislava kalecisi Greif'in uzun vuruşunda Beşiktaş file bekçisi Karius kalesini terketti ve kafa ile topu uzaklaştırmak istedi ancak ceza sahası dışında takım arkadaşıyla çarpışıp topu uzaklaştıramadı. Pozisyonu takip eden Sporar seken topu önüne aldı ve boş kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

LJAJIC, PENALTIDAN ATTI

Beşiktaş, aradığı gole 29. dakikada ulaştı. Ceza sahasında topu önünde bulan Ljajic rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve hakem tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Ljajic, sakin bir vuruşla siyah beyazlılara beraberliği getirdi.

20190919-2-38304664-47742798-web.jpg

HERKES PENALTI BEKLEDİ, HAKEM SARI VERDİ!

Beşiktaş, 38. dakikada bir penaltı daha bekledi! Ljajic'in yere düşmesinin ardından oyunu durduran maçın Estonyalı hakemi Tohver, kendisini aldattığı gerekçesiyle Ljajic'e sarı kart gösterdi. Futbol yorumcuları ise pozisyonun net penaltı olduğunu belirtirken hakemi eleştirdi.

N'KOUDOU, RAKİBE ATTIRDI!

Beşiktaş, ilk yarının uzatma dakikalarında öne geçti. N'Koudou'nun ceza sahasına yaptığı sert ortada Bratislava savunmacısı Bozhikov topu kendi ağlarına gönderdi. Beşiktaş bu golle soyunma odasına üstün gitti.

BU KEZ HATA RUIZ'DEN GELDİ...

Slovan Bratislava, 58. dakikada skoru eşitledi. Ev sahibi ekibin attığı bu gol de Beşiktaş'taki bireysel bir hata sonucunda geldi. Savunmanın arkasına atılan pası Victor Ruiz yatarak kesmek istedi ancak top ondan sekti ve sağ taraftan ceza sahasına giren Sporar'un önüne düştü. Sporar, topu yakın köşeden ağlara gönderdi ve skoru eşitledi.

VICTOR RUIZ OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Beşiktaş'ın İspanyol savunma oyuncusu Victor Ruiz, 74. dakikada sakatlanarak oyuna devam edemedi. Acı içinde yerde kalan Ruiz, oyundan alınırken yerine Atiba Hutchinson girdi.

BEŞİKTAŞ KADROSUNDA 3 DEĞİŞİKLİK

UEFA Avrupa Ligi K Grubu ilk hafta maçında Slovakya'nın Slovan Bratislava ekibine konuk olan Beşiktaş, son karşılaşmasına göre kadroda 3 değişiklikle sahada yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 4. haftasında Gazişehir Gaziantep'e 3-2 yenildikleri karşılaşmada görev alan futbolculardan Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Güven Yalçın'ı yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik adam, Slovan Bratislava müsabakasında bu futbolcuların yerlerine Douglas, Pedro Rebocho ve Umut Nayir'e forma verdi.

Siyah-beyazlı ekip maça Loris Karius, Douglas, Domagoj Vida, Victor Ruiz, Pedro Rebocho, Mohamed Elneny, Dorukhan Toköz, Adem Ljajic, Abdoulay Diaby, Georges-Kevin N'Koudou ve Umut Nayir ile başladı.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Güven Yalçın'ın yanı sıra Utku Yuvakuran, Atiba Hutchinson, Necip Uysal ile Jeremain Lens oturdu.

20190919-2-38304657-47742785-web.jpg

AVCI'NIN BEŞİKTAŞ'TA İLK AVRUPA MAÇI

Beşiktaş'ta teknik direktör Abdullah Avcı, siyah-beyazlı takımın başında Avrupa kupalarındaki ilk maçına çıktı.

Sezon başında göreve getirilen tecrübeli çalıştırıcı, yeni takımıyla Avrupa arenasındaki ilk sınavını Slovan Bratislava karşısında verdi.

Abdullah Avcı, eski takımı Medipol Başakşehir'in başında 18 Avrupa kupası müsabakasında görev almıştı.

KARŞILAŞMAYI ÇOCUK TARAFTARLAR İZLEDİ

Seyircisiz oynama cezası nedeniyle Slovan Bratislava'nın taraftarları karşılaşmada yer almadı.

UEFA'nın kararı doğrultusunda ev sahibi takımın 14 yaş altındaki çocuk taraftarları müsabakayı statta izledi. Beşiktaşlı futbolcular, maçtan önce tribünlerdeki yerlerini alan çocuklara çiçek verdi.

Beşiktaş'ın az sayıdaki taraftarı da karşılaşmayı statta takip etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar