Beşiktaş maçı ilk yarıda kazandı!

Beşiktaş maçı ilk yarıda kazandı!
Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Sivasspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup etti ve liderlik koltuğuna oturdu.

Beşiktaş, Süper Lig''in 4. haftasında Sivasspor''u konuk etti.

Vodafone Park''ta oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan siyah-beyazlılar, 12. dakikada Jackon Muleka''nın attığı golle 1-0 öne geçti. Mücadelenin 29. sahneye çıkan Wout Weghorst attığı golle farkı ikiye çıkardı. İlk yarının sonuna yaklaşılırken bir kez daha sahneye çıkan Jackson Muleka, kendisinin 2. takımının üçüncü golünü kaydetti. Beşiktaş soyunma odasına 3-0 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da baskın oynayan taraf Beşiktaş olurken, Sivasspor''da oyuna 74. dakikada giren Dia Saba, 86. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol çıkmadı ve Beşiktaş sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından siyah-beyazlılar puanını 10''a yükseltti ve liderliğe yükseldi. Sivasspor ise 2 puanda kaldı.

Süper Lig''in 5. haftasında Beşiktaş deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak, Sivasspor ise Fatih Karagümrük''ü konuk edecek.

 

MULEKA BEŞİKTAŞ KARİYERİNE GOLLERLE BAŞLADI

Jackson Muleka geçtiğimiz sezonun ikinci devresini kiralık olarak Kasımpaşa''da geçirmiş ve lacivert-beyazlı forma altında 14 Süper Lig maçında 12 gol - 5 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Bu sezon başında Beşiktaş''ın 3 milyon 350 bin Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Demokratik Kongolu forvet, siyah-beyazlı kariyerine de gollerle başladı.

Süper Lig''in 3. haftasında Karagümrük ağlarına 1 gol bırakan Muleka bu akşam oynanan Sivasspor maçında da 2 kez ağları sarstı ve Beşiktaş forması altında 3 maçta 3 gole ulaştı.

Muleka''nın Beşiktaş''la 2027 yazına kadar sözleşmesi bulunuyor.

VALERIAN ISMAEL: BİR ARA KONTROLÜ KAYBETTİK

Süper Lig''in 4. haftasında sahasında Sivasspor''u 3-1 mağlup eden Beşiktaş''ın Fransız teknik direktörü Valerien Ismael, "Güzel goller attık. İkinci yarı oyunu tutma noktasına gittik. Bir ara oyun kontrolünü kaybettik. Gelecek hafta daha iyi olacağız." şeklinde konuştu.

Süper Lig''in 4. haftasında sahasında Sivasspor''u 3-1 mağlup ederek üçüncü galibiyetini alan Beşiktaş, liderliğe yükseldi.

Karşılaşmanın ardından Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael, mücadeleyi şu sözlerle değerlendirdi:

"Güçlü başlamayı istemiştik öyle başladık. Beşiktaş maçlara böyle başlar. Çok güzel goller attık. İkinci yarıda oyunu tutma noktasına gitmemiz gerekti. Büyük takımın, oyunu 90 dakika kontrolü altında tutması lazım. Bir ara oyun kontrolünü kaybettik. Gelecek hafta bu konuda daha iyi olacağız.

Josef de Souza''nın iyileşme süreci iyi gidiyor, belki bir 10 güne daha ihtiyacı olabilir. Rachid Ghezzal''ın dönüşü ise beklediğimizden biraz daha uzun sürdü.

Yabancı kuralı, büyük takımların en üst düzeyde performans göstermesini engelliyor diyebilirim."

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada sol taraftan Masuaku''nun ortasında Muleka''nın kafa vuruşu direğin hemen yanından auta çıktı.

12. dakikada Nkoudou''nun ceza sahası içine gönderdiği topu Weghorst, Muleka''ya indirdi. Muleka''nın yerden ve sert vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

29. dakikada Rosier''in sağ taraftan açtığı ortaya yükselen Wout Weghorst düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. 2-0

42. dakikada atak yönüne göre sol taraftan Masuaku ile kullanılan korner sonrası Jackson Muleka''nın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-0

45'' İkinci yarı başladı

49'' Beşiktaş''ta sağ kanattan çizgiye inen Muleka, ceza alanında yerde kaldı ancak oyun devam etti.

54'' Beşiktaş''ta oyuncu değişikliği. İlk yarının başarılı isimlerinden Salih yerini, Berkay Vardar''a bıraktı.


Stat: Vodafone Park
Hakemler: Volkan Bayarslan, Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Ahmet Narinç

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Saiss, Masuaku, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Muleka, Delle Alli N''Koudou, Weghorst
Yedekler: Emre Bilgin, Montero, Cenk Tosun, Emrecan Uzunhan, Kerem Kesgin, Berkay Vardar, Welinton, Kenan Karaman, Oğuzhan Akgün, Umut Meraş
Teknik Direktör: Valerien Ismael

Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Erdoğan Yeşilyurt, Dimitrios Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Abdul Keita, Fredrik Ulvestad, Charisis, Yatabare, Gradel, Leke James
Yedekler: Muammer Yıldırım, Appindangoye, Robin Yalçın, Clinton N''Jie, Dia saba, Karol Angielski, Hakan Arslan, Ziya Erdal, Mehmet Albayrak, Kubilay Şahin
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Goller: Jackson Muleka (dk. 12 ve 42), Wout Weghorst (dk. 29) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Erdoğan Yeşilyurt (Sivasspor)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar