Süper Kupa Beşiktaş'ın

Süper Kupa Beşiktaş'ın
Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan Turkcell Süper Kupa maçında Fraport TAV Antalyaspor'a penaltılarda 4-2 üstünlük kurarak şampiyon oldu.

2020-2021 Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ile kupa finalisti Fraport TAV Antalyaspor, TFF Turkcell Süper Kupa maçında Katar’ın başkenti Doha’daki Ahmed Bin Ali Stadı'nda karşılaştı.

Beşiktaş 33. dakikada Atiba'nın golüyle öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısını siyah-beyazlılar 1-0 önde tamamladı.

Antalyaspor, 74. dakikada Atiba'nın kendi kalesine attğı golle eşitliği yakaladı.

Kalan sürede başka gol olmayınca Süper Kupa finalinde uzatmalara gidildi. 

Uzatma devrelerinde de eşitlik bozulmadı ve Süper Kupa şampiyonunu belirlemek için penaltı atışlarına geçildi. 

Beşiktaş, Fraport TAV Antalyaspor'u penaltı atışları sonunda 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu.

ersin-ic.jpg

MAÇA DAMGA VURAN ERSİN'DEN AÇIKLAMA

Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu, Turkcell Süper Kupa'yı penaltılarda kazandıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Penaltılarla ilgili konuşan Ersin Destanoğlu "Kaleci hocamızla analiz ettik. Biliyordum. 4 tane oyuncusunu analiz ettik, 4'ünü de bildik ama genç kardeşimizin penaltısını kurtardım." dedi.

Ersin Destanoğlu ayrıca "3. kupamız oldu, mutluyuz. Önder Hocamızın da ilk kupası oldu. Şimdi lig başlıyor. İkinci yarıya çok iyi şekilde hazırlanıp çok iyi maçlar çıkarmamız lazım." diye konuştu.

PENALTILAR

120' GOOOLL!! Antalyaspor'da ilk penaltı vuruşunu Güray Vural gole çevirdi.

120' GOOOLL!! Beşiktaş'da Alex Teixeira meşin yuvarlağı sol köşeden yerden filelerle buluşturuyor. 1-1

120' KAÇIYOR!! Fraport TAV Antalyaspor'da Mustafa Erdilman vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu sağ köşeden meşin yuvarlağı çıkartmayı başarıyor. 1-1

120' GOOOLL!! Beşiktaş'ta Michy Batshuayi topu yerden sol köşeden filelerle buluşturuyor. 2-1

120' GOOOLL!! Fraport TAV Antalyaspor'da Hakan Özmert topu sol üst köşeden filelerle buluşturuyor. 2-2

120' GOOOLL!! Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson topu sol köşeden filelerle buluşturuyor. 3-2

120' KAÇIYOR!! Fraport TAV Antalyaspor'da Sherel Floranus'un vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor. 3-2

120' GOOOLL!! Beşiktaş'ta Domagoj Vida topu yerden sağ köşeden filelerle buluşturuyor ve Kartallar penaltı vuruşlarını 4-2 kazanarak Turkcell Süper Kupa'yı müzesine götürüyor!

 

besiktas-2-002.jpg

 

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

90' Hakem Halil Umut Meler'in düdüğü ile müsabakanın normal süresi sona eriyor ve uzatmalara geçiliyor.

90' Sağ kanattna kullanılan köşe vuruşunda Emirhan İlkhan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ruud Boffin sol köşeye uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başarıyor.

90' Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın normal süresinin sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

85' Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Andrea Poli bekletmeden sert vuruyor ancak savunmadan seken top doğrudan kaleci Ersin Destanoğlu'nun üzerine gidiyor.

82' Valentin Rosier'in pası ile ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Emirhan İlkhan ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Ruud Boffin çıkıyor ve meşin yuvarlağa sahip oluyor.

besiktas-3.jpg

79' Siyah beyazlılarda iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Cyle Larin ve Kenan Karaman oyundan alınırken yerlerine Alex Teixeira ve Emirhan İlkhan oyuna dahil oluyor.

79' Sağ çaprazda topla buluşan Gökdeniz Bayrakdar yerden sert vuruyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

75' Kırmızı beyazlılarda dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Enzo Crivelli oyundan alınırken yerine Gökdeniz Bayrakdar oyuna dahil oluyor.

74' GOL | Fraport TAV Antalyaspor, Atiba Hutchinson'ın kendi kalesine gönderdiği gol ile beraberliği yakalıyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hakan Özmert ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmanın karşıladığı top ceza sahası sol çaprazında Güray Vural'ın önüne düşüyor. Güray bekletmeden vuruşunu yapıyor ve savunmada Atiba Hutchinson'a çarpan top yön değiştirerek filelerle buluşuyor.

67' Beşiktaş kontra ataktan yararlanmıyor. Topla birlikte ceza yayına sokulan Cyle Larin takım arkadaşı Michy Batshuayi ile duvar pası yaparak ceza sahasına girer girmez şansını deniyor ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

65' Fraport TAV Antalyaspor gole çok yaklaşıyor. Güray Vural'ın pası ile penaltı noktasının sağ tarafında topla buluşan Enzo Crivelli bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

62' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Atiba Hutchinson rakibini geçmek isterken yerde kalıyor ancak hakem Halil Umut Meler oyunu devam ettiriyor.

besiktas-4.jpg

59' Sağ kanattna gelişen atakta Houssam Ghacha ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Paul Mukairu kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

52' Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Valentin Rosier'in pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topu kontrol eden Kenan Karaman son çizgiye inerek ortasını yerden altıpas alanına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Cyle Larin savunmadan önce topa vurmayı başarıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

47' Savunma arkasına gönderilen topu kontrol eden Houssam Ghacha kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak yan hakemin bayrağı tercübeli oyuncu için kalkıyor.

45+2' Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Miralem Pjanic ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gidiyor.

41' Fraport TAV Antalyaspor gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Deni Milosevic ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Fedor Kudryashov kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu üzerine gelen topu kontrol etmeyi başarıyor.

besiktas-5.jpg

33' GOL | Beşiktaş, Atiba Hutchinson ile öne geçiyor! Kenan Karaman'ın pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Valentin Rosier bekletmeden ortasını yerden uzak direğe doğru göndermek istiyor. Savunmadan seken top altpas gerisinde Atiba Hutchinson'ın önünde kalıyor. Tecrübeli oyuncu yerden tek vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

25' Antalyaspor'da Doğukan Sınık'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş kaleci Ersin Destanoglu'nda kaldı.

25' Antalyaspor'da Doğukan Sınık'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş kaleci Ersin Destanoglu'nda kaldı.

22' Cyle Larin'in sol kanattan ceza sahasına girip yerden ceza sahasına kestiği sert ortada Kenan Karaman arka direkte topa dokunamadı.

19' Michy Batshuayi Antalyasporlu oyuncu Fedor Kudryashov'un müdahalesiyle yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem Halil Umut Meler pozisyona yakındı ve devam kararı verdi.

9' Cyle Larin, karşı karşıya pozisyonda topu kontrol edemedi. Araya giren Bünyamin'in vuruşu Josef'in önünde kaldı. Josef'in vuruşu yandan auta gitti.

6' Beşiktaş tek toplarla, Antalyaspor kalesinde pozisyon bulmaya çalışıyor.

4' Beşiktaş orta sahada kabalık durarak, Antalyaspor'a boş alan bırakmamaya çalışıyor.

1' Karşılaşma Halil Umut Meler'in işareti ile başladı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU!

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Montero, Vida, Rıdvan, Josef, Atiba, Pjanic, Larin, Kenan, Batshuayi.

ANTALYASPOR: Boffin, Eren, Doğukan, Milosevic, Bünyamin, Veysel, Güray, Kudriashov, Poli, Crivelli, Ghacha. 

Beşiktaş-Antalyaspor maçının hakem kadrosu

Beşiktaş-Antalyaspor Süper Kupa maçını Halil Umut Meler yönetiyor. Meler'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Candaş Elbil yapıyor. Müsabakada 4. hakem ise Atilla Karaoğlan... Erkan Özdamar VAR, Özgüç Türkalp ve Erdinç Sezertam AVAR görevi üstleniyor.

Önder Karaveli'nin gözü Süper Kupa'da

Süper Kupa, iki takımın teknik direktörü için de ayrı bir önem taşıyor. Ligde ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından Sergen Yalçın'ın görevden alınmasıyla teknik direktörlüğe getirilen Önder Karaveli, kariyerinde ilk kez A takım seviyesinde bir kupa kazanma şansı yakalamış durumda. Beşiktaş'ın başında çıktığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet 1 beraberlik 1 de yenilgi alan Karaveli'nin Süper Kupa'yı kazanması halinde takımın başında sezon sonuna kadar görev alması bekleniyor.

Nuri Şahin 3. ayında kupa fırsatını elinde bulunduruyor

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Nuri Şahin'in ise teknik direktörlük kariyeri, 5 Ekim'de başladı. Akdeniz ekibinin teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırmasıyla birlikte futbol sorumlusu olarak göreve gelen Nuri Şahin, teknik direktörlük kariyerinin 3. ayında kupa kazanma fırsatını elinde bulunduruyor. Genç teknik adam, Antalyaspor'un başında çıktığı 14 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 5 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş'a şok üstüne şok

Süper Kupa Finali öncesinde Beşiktaş’taki eksikler dikkat çekiyor. Siyah-Beyazlı ekip, Antalyaspor karşısında üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularına rastlanan; Necip Uysal, Can Bozdağan, Salih Uçan, Güven Yalçın ve Serdar Saatçı’nın yanı sıra kamp kadrosuna alınmayan Oğuzhan Özyakup ile birlikte sakatlıkları süren Mert Günok, Gökhan Töre ve Kevin N’Koudou’dan bu maçta faydalanamayacak. Öte yandan dün yapılan yeni testte pozitif olduğu ortaya çıkan Rachid Ghezzal ve temaslı bulunan Mehmet Topal da kadrodan çıkarıldı.

Almanya’nın ardından ilk kez...

Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanacak 15’inci Tu rkcell Süper Kupa, Almanya’nın ardından ilk kez Türkiye dışında bir ülkede oynanacak. 2006 yılında ilk kez düzenlenmeye başlayan Süper Kupa, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Almanya’da oynanırken daha sonra ise Türkiye’nin farklı illerinde sahiplerini buldu.

Antalyaspor'da 7 eksik

Antalya temsilcisinde bugünkü maç öncesinde önemli eksikler var. Sakatlıkları bulunan Doğukan Nelik, Harun Alpsoy ve Ufuk Akyol, Beşiktaş maçının kadrosunda yer almadı. Öte yandan Antalyaspor’da Erkan Eyibil, Naldo, Fredy ve Haji Wright, Süper Kupa’da Beşiktaş maçında sahaya çıkamayacak diğer isimler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar