Beşiktaş 3 maçlık galibiyet hasretini dindirdi

Beşiktaş 3 maçlık galibiyet hasretini dindirdi
Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Altay'ı 1-0 mağlup ederek ligde üç maç sonra galip geldi.
Süper Lig''in 26. haftasında Beşiktaş, evinde Altay''ı ağırladı. Maça baskılı başlayan Beşiktaş, rakip kalede tehlikeli pozisyonlar üretse de istediği golü bulamadı.
 
Altay da bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Bu sonuçla iki takım da devre arasına 0-0''lık beraberlikle gitti. İkinci yarıda da rakip kalede etkili olan taraf yine Beşiktaş''tı. Rakip kalede baskı kuran siyah-beyazlılar, sonucunu 64. dakikada aldı. 64. dakikada kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasına gelen topa kafa vuruşu yapan Domagoj Vida topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
 
Mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş maçı 1-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyetle siyah-beyazlılar 3 hafta aranın ardından galibiyetle tanıştı.
 
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
84'' Beşiktaş''ta Alex Teixeira''nın golü ofsayt nedeniyle geçerli sayılmıyor.
 
74'' Beşiktaş Alex Teixeira ile gole çok yaklaşıyor. Rachid Ghezzal''ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direk altıpasta Alex Teixeira sol ayağıyla yaptığı tek vuruşta son anda kaleci Mateusz Lis topu çelmeyi başarıyor.
 
69'' Beşiktaş Kenan Karaman ile ikinci gole yaklaşıyor.
 
64'' GOL! Beşiktaş, Domagoj Vida ile öne geçiyor.
 
62'' Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal''in ceza alanına gönderdiği ortasında Mateusz Lis ön direkte topu çift yumruk ile kornere çeliyor.
 
54'' Beşiktaş''ta Kenan Karaman fileleri havalandırıyor ancak faul yapıldığı gerekçesiyle geçerli sayılmıyor.
 
47'' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal''in ceza alanına gönderdiği ortasında Eric Björkander topu uzaklaştırmayı başarıyor.
 

45'' Cesar Pinares''in sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Kerem Kalafat topu uzaklaştırıyor.

31'' Beşiktaş Alex Teixeira ile gole yaklaşıyor. Sol kanattan topla buluşan Alex Teixeira, Kenan Karaman ile girdiği verkaç sonrası ceza sahası sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Alex Teixeira''nın şutunda kaleci Mateusz Lis topu kornere çelmeyi başarıyor.

 
23'' Beşiktaş Kenan Karaman ile gole yaklaşıyor. Sol kanattan topla buluşan Kenan Karaman ceza sahası yakınlarında Alex Teixeira ile girdiği verkaç sonrası ceza sahası sağ çaprazda birebir pozisyonda kalıyor. Kenan Karaman''ın plase vuruşunda kaleci Mateusz Lis iki hamlede topun sahibi olmayı başarıyor.
 
 
19'' Dönen topta Güven Yalçın cezasahası yayında gelişine yaptığı vuruş farklı bir biçimde kalenin üstünden auta gidiyor.
 
18'' Rachid Ghezzal''ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında kalesini terk eden Mateusz Lis topa sahip olmayı başarıyor.
 
12'' Altay Leandro Kappel ile gole yaklaşıyor. Orta sahada Thaciano''nun kaptığı top sonrası başlayan Altay kontra atağında. Thaciano''nun ara pasında Leandro Kappel hızla ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Ersin Destanoğlu topu kornere çelmeyi başarıyor.
 
10'' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzal''ın ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Deniz Kadah topu kafa vuruşu ile uzaklaştırıyor.
 
3'' Güven Yalçın''ın poasında topla buluşan Necip Uysal''ın ceza sahası sol çaprazda yaptığı yerden vuuruşta kaleci Mateusz Lis topa sahip olmayı başarıyor.
 
1'' Karşılaşma hakem Volkan Bayarslan''ın düdüğüyle başladı.
 
BEŞİKTAŞ''IN GOLÜ VIDA''DAN GELDİ
 
Bu sezon ligdeki ilk golünü atan ve Süper Lig''e geldiği Ocak 2018''den bu yana rakip fileleri en fazla havalandıran stoper olan Domagoj Vida (15), bu gollerin 10''unu kafayla kaydetti.
 
Maçın ardından Beşiktaş''ın golcü oyuncusu Kenan Karaman açıklamalarda bulundu:

Kenan açıklamalarında, "Çok iyi ve baskılı oynadığımızı düşünüyorum, daha fazla golle bitirebilirdik maçı. Ben de performansımı golle süsleyebilirdim.

"YAVAŞ YAVAŞ KENDİ FORMUMA GELİYORUM"

Yavaş yavaş kendi formuma geldiğimi düşünüyorum. Son 2 senedir milli takımda da yaptıklarım ortada. Biraz öz güven eksikliği vardı, onun da böyle maçlarla üstüne koyup, Beşiktaş taraftarına gerçek performansımı göstereceğim." ifadelerini kullandı.

 
KARA KARTAL 3 HAFTADIR GALİBİYET HASRETİ ÇEKİYORDU
 
Beşiktaş, Süper Lig''in son 3 haftasında galibiyet almayı başaramadı. Ligde son olarak 22. haftada VavaCars Fatih Karagümrük''ü 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip; Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor''la 1-1, Fraport TAV Antalyaspor''la da 0-0 berabere kaldı.
 
İLK 11''LER
 
Beşiktaş: Ersin, Kerem, Vida, Welinton, Umut, Necip, Josef, Alex, Ghezzal, Kenan, Güven.
 
Altay: Lis, Cebrail, İbrahim, Zeki, Özgür, Pinares, Kazımcan, Kappel, Björkander, Thaciano, Deniz.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar