Beşiktaş'a bir darbe de Hatayspor'dan

Beşiktaş'a bir darbe de Hatayspor'dan
Beşiktaş, Süper Lig'in 30. haftasında Hatayspor'u konuk etti. Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Hatayspor'la 1-1 berabere kaldı ve galibiyet hasreti 3 maça çıktı.

Vodafone Park''ta oynanan karşılaşmanın 16. dakikasında Michy Batshuayi Beşiktaş''ı 1-0 öne geçirdi. Hatayspor''da Saba Lobjanidze 42. dakikada kazanılan serbest vuruşta güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda karşılıklı ataklara rağmen başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından galibiyet hasreti 3 maça çıkan Beşiktaş 46 puana, Hatayspor ise 47 puana yükseldi.

Süper Lig''in 31. haftasında Beşiktaş deplasmanda lider Trabzonspor ile karşılaşacak, Hatayspor ise Adana Demirspor''u konuk edecek.


İki takımın da mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı karşılaşma nefes kesti. Yoğun kar yağışına rağmen oyuncular mücadeleden vazgeçmedi. Karşılıklı ataklara sahne olan maçta birçok pozisyon vardı. Ligde 2. olmak için çabalayan Beşiktaş, Galatasaray mağlubiyetinin üzüntüsünü unutturmak için bu maçı kazanmak istiyordu. Kar yağışı altında oynanan mücadele 1-1 sonuçlandı ve Beşiktaş''ın galibiyet hasreti 3 maça çıktı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR

85'' Hızlı gelişen Hatayspor atağında Ayoub El Kaabi sol kanattan ceza sahasına giren Dylan Saint-Louis''e gönderdi, o vurmak isterken savunmada Rosier son anda araya girdi ve topu kornere gönderdi.

81'' Sol kanattan topu alan Rıdvan Yılmaz ceza sahası içine iyi ortaladı, savunma topu karşıladı. Dönen topa Rachid Ghezzal gelişine vurdu ancak kaleci Munir topu kornere çeldi.

74'' Beşiktaş''ta Michy Batshuayi sol kanattan son çizgiye indi ve bekletmeden ceza sahası içine ortaladı ancak savunma topu karşıladı.

69'' Hatayspor''un orta alanda kazandığı serbest vuruşta Saba Lobzhanidze içeriye ortaladı ancak savunma topu karşıladı.

59'' Soldan Ghezzal''ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte iyi yükselen Souza arka direğe doğru doldurdu, o bölgede Michy Batshuayi uygun durumda topu üstten auta gönderdi.
 
56'' Sol kanattan topu alan Saba Lobzhanidze, ceza sahası içindeki Ayoub El Kaabi''ye gönderdi onun vuruşu yandan auta gitti.

54'' Hatayspor''da Sam Adekugbe sol kanattan ceza sahasına iyi bir top gönderdi o bölgede Mame Biram Diouf vuruşunu yaptı kaleci emre gole izin vermedi.

53'' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan topla buluşan Guven Yalcin, ceza sahasına iyi bir top gönderdi o bölgede Michy Batshuayi müsait durumda vuruşunu yaptı top üstten auta gitti.

 
48'' Beşiktaş''ta Ghezzal sağ kanattan aldığı topu iki kişiden kurtardı ve sol ayağıyla uzak köşeye iyi bir şut gönderdi ancak kaleci Munir gole izin vermedi.
 
42'' GOL | Hatayspor Saba Lobzhanidze''nin frikikten attığı golle skoru eşitledi.
 
35'' Kar yağışının etkisini artırmasıyla dördüncü hakemin kar temizleme ekibine hazır olması talimatı verdiği belirtildi.
 
33'' Hatayspor''da Saba Lobzhanidze, sol kanattan iki kişiyi çalımladı ve son çizgiden içeriye ortaladı ancak kaleci Emre Bilgin topu iki hamlede kontrol etti.

31'' Vida''nın çıkarken kaptırdığı topta Mame Biram Diouf, yanındaki Ruben Ribeiro''ya verdi. Onun ceza sahası dışından vurduğu top farklı şekilde auta gitti.

28'' Hatayspor''da Saba Lobzhanidze sol çaprazdan sağ ayağıyla uzak köşeye doğru müthiş bir şut çıkardı ancak top direğin dibinden auta gitti.

27'' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Larin''in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Can, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak savunmada Sam Adekugbe''ye çarpan top kaleci Munir''de kaldı.

 
23'' Ruben Ribeiro''nun kullandığı köşe vuruşunu savunma karşıladı. Dönen topu Ribeiro tekrar ortaladı herkesi aşan top auta gitti.
 
17'' GOL | Beşiktaş Michy Batshuayi''nin golüyle 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışında topla buluşan Michy Batshuayi''yi topu sağına çekip yerden çok sert vurdu ve kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu.
 

9'' Hatayspor''da Ribeiro''nun pasıyla sağ kanattan topla buluşan Saba Lobzhanidze içeriye ortasını yaptı ancak savunmada Vida topu uzaklaştırdı.

6'' Savunma arkasına atılan topta Michy Batshuayi, yanındaki Larin''e bıraktı. Larin iki kişiyi çalımlayıp kaleye vurdu ancak akleci Munir gole izin vermedi.

2'' Sağ kanattan topu alan Rachid Ghezzal sağ ayağıyla arka direğe iyi ortaladı, o bölgede Larin müsait pozisyonda vuruşunu yaptı top yandan auta gitti.

1'' Macadele Yasin Kol''un işareti ile başladı.


GHEZZAL''DAN MİLLİ TAKIM AÇIKLAMASI

Beşiktaş''ın yıldız oyuncusu Ghezzal, Hatayspor''la berabere kaldıkları maçtan sonra konuştu.

Ghezzal, sözlerine Cezayir Milli Takımı''na çağrıldığını açıklayarak başladı ve maçla ilgili şunları söyledi:

- Gol atmak için elimizden geleni yapıyoruz. Belki şanssızlık, belki bir özgüven eksikliğidir... Bilemiyorum. 

- Atamadıkça bu his geri geliyor. Mesela tehlikeli bile olmayan bir pozisyondan gol yedik. Bu tarz golleri yedikten sonra geri dönmek daha da zor oluyor. 

- Küçük detaylarda kaybediyoruz, bunu kabul etmek çok zor. Her maç aynı şey oluyor. Her maçta aynı şeyi yaşıyoruz. 

- Elimizden geleni yapıyoruz. İyi başladık, gol attık ama maçı bitirebilecek golü bulamadık. Küçük detaylarda kaybediyoruz. Bunu kabul etmek çok zor

KARAVELİ''DEN BATSHUAYI YANITI

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Hatayspor maçından sonra konuştu. Karaveli, "Batshuayi neden çok gol kaçırıyor" sorusuna şu cevabı verdi:

"Batshuayi''nin gol kaçırmasıyla ilgili söyleyebileceğim bir şey yok. Fazlaca yük onun üzerine gidiyor. Başka oyuncularımız da goller kaçırıyor. Batshuayi çok istiyor, çok zorluyor. Vuruş konusunda yaşadıkları, gol sayısını arttırmasını engelliyor."

Karaveli, Emirhan''ı neden oynatmadığı sorusunu ise "Sadece bugün değil, önceki maçlarda da çok fazla göremedik Emirhan''ı. Sadece Emirhan''ı değil, tüm gençleri görmek istiyorum. Her maç öncesinde planda Emirhan''ı kullanabilmek var ama bir türlü fırsat veremedik. Ancak bu, onunla ilgili fikrimizi değiştirmez" diye yanıtladı.

Karaveli, "Berabere biten maçlarda hemen hepsinde oyununun kontrolü bizdeydi. Ama sonuçlandırma sorunlarından dolayı, bazen de bireysel hatalardan dolayı yediğimiz gollerden kazanamadığımız maçlardı. Bugün de buna benzer senaryo oldu" ifadelerini kullandı.

 
İşte 11''ler...
 
Beşiktaş: Emre, Rosier, Necip, Vida, Rıdvan, Josef, Can, Ghezzal, Güven, Larin, Batshuayi
 
Atakaş Hatayspor: Munir, Kamil, Sackey, Burak, Samuel, Onur, Ruben, Mehdi, Saba, Ayoub, Mame
 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar