Bernstein analistlerinden Bitcoin ETF beklentisi

Bernstein analistlerinden Bitcoin ETF beklentisi
Bernstein analistleri potansiyel Bitcoin ETF onayının 2024 yılının başına kadar olmasını beklediklerini söyledi. Aynı zamanda Bernstein, kripto paranın bir “yazlık endüstrisi”nden “varlık yönetimi endüstrisi”ne dönüşeceğini belirtti.

Bernstein, kripto fon yönetimi endüstrisinin şu anda 45-50 milyar dolar civarında olduğunu öngördü. Önümüzdeki beş yıl içinde 500 milyar doların üzerinde varlık değerine sahip olma yeteneğine sahip olduğunu da vurguladı.

Analistler yayınladıkları son araştırma notunda, kripto endüstrisinin “önümüzdeki 5 yıl içinde 50 milyar dolarlık yönetilen varlıktan 500-650 milyar dolarlık varlığa sahip resmi, düzenlenmiş bir varlık yönetimi endüstrisine geçiş” yolunda ilerlediğine inandıklarını söyledi. Bernstein, talebin yatırım danışmanları, varlık ve özel bankacılık ürünlerinin yanı sıra doğrudan broker hesaplarında bitcoin ETF’lerine kolayca erişebilme yeteneğinden geleceğini bildirdi.

“2024’E KADAR ONAY GELECEK”

Yargıç heyetinin SEC’ten Grayscale’in Bitcoin Trust’ını (GBTC) bir Bitcoin ETF’sine dönüştürme başvurusunu incelemesini istediği Grayscale davası sayesinde, Bernstein artık 2024’ün başlarına kadar onay alma şansının önemli ölçüde arttığını vurguladı.

Analistler, başka bir ret nedeni bulmak yerine, SEC’in orta yolu seçeceğini kaydetti. Ayrıca teklifler geleneksel fon yöneticileri tarafından, anlaşmalar ise Nasdaq gibi düzenlenmiş borsalarla yapıldığı için Coinbase ile gözetim paylaşım anlaşması konusunda rahat olacağı belirtildi.

FIRSATLARA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Ayrıca Bernstein analistleri, stablecoinlerin ödemelerin benimsenmesiyle tokenizasyon fırsatlarına öncülük ettiğini de şu sözlerle açıkladı:

“…Kullanım alanı büyük ölçüde kripto ticareti ve DeFi piyasaları olmuştur ve ana akım ödeme platformları ve ağlarıyla büyük bir entegrasyon yoktur. Bugün stablecoinlerdeki gerçek fırsatın, offshore-düzenlenmemiş-kripto’dan onshore, düzenlenmiş ve ana akım ödemeler ve küresel uzlaşma etrafında daha doğrudan faydaya dönüşmesinde olduğuna inanıyoruz.” (Blockworks)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar