Bergüzar Korel'den depremzedelerle ilgili seçim yorumlarına anlamlı tepki

Bergüzar Korel'den depremzedelerle ilgili seçim yorumlarına anlamlı tepki
Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci tura kalması kesinleşti. Ortaya çıkan tabloda Cumhur İttifakı'nın aldığı oylarla ilgili bir kesim muhalif seçmen tarafından sorunlu yorumlar yapıldı. Özellikle depremzedeler üzerinden yapılan yorumlar tepki çekerken sanatçı Bergüzar Korel duruma isyan etti.

Selahattin Demirel / Günboyu

14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri sonuçlarının açıklanması sonrasında hem iktidar hem de muhalif seçmenler tarafından yapılan yorumlar sosyal medyada öne çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci tura kalması netleşirken iktidara yakın seçmenler, muhalefete oy kullananları "vatan hainliği" ve "bölücülük" gibi ifadelerle itham ederken muhalif seçmenler de iktidara oy kullananları yakışıksız ifadelerle yorumladı.

DEPREMZEDELERE OY TEPKİSİ

Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin derinden sarstığı bölgelerde yaşayan seçmenlerin çoğunun AKP iktidarını ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ı destekler bir görüntü vermesi, bir kısım muhalif seçmen tarafından yanlış ve sorunlu yorumlandı.

BERGÜZAR KOREL İSYAN ETTİ

Oyuncu Bergüzar Korel, deprem bölgelerinde kullanılan oylar üzerinden vatandaşlara neredeyse hakaret eden sosyal medya kullanıcılarına tepki gösterdi.

Korel, sosyal medya adresinden yaptığı açıklamada "Deprem bölgelerinden gelen sonuçlar hakkında yazılanlar tam da eleştirilen zihniyetin ta kendisi." diyerek yapılan çirkin benzetme ve yorumlara isyan etti.

Korel'in konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

"Deprem bölgelerinden gelen sonuçlar hakkında yazılanlar tam da eleştirilen zihniyetin ta kendisi. Bu yazılanları her şeyini kaybetmiş insanlar okuyor. İnsanlar öldü! Hayatta kalmaya çalışan bir sürü insan tüm bu yazılanları okuduğunda ne hissediyor?

Yapılan yardımların ve dayanışmanın hesabını soracak, böbürlenecek insanlar değiliz biz. Sevgiyi, umudu, bir olmanın, birlikte olmanın hayaliyle sadece iyiliğin yanında olanlarız. Lütfen.."

berg.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar