Bergama Alibeyli Köylüsü hep bir ağızdan haykırdı: Suyuma dokunma

Bergama Alibeyli Köylüsü hep bir ağızdan haykırdı: Suyuma dokunma
İzmir Bergama’nın Alibeyli Mahallesi’nde yöre köylüsü, yapılmak istenen ÇED toplantısını kadınıyla, yaşlısıyla protesto ederek yaptırmadı. Kendilerine 10’ar dönüm arsa vaadinde bulunarak kâğıtlar imzalatıldığını iddia eden köylü ile ‘burada hayvancı yok’ diyen Bergama İlçe Tarım Müdürü Ümmiye Çelik Saygın arasında gerginlik yaşandı. 

GÜNBOYU-EFE NAZIM ARSLANÇELİK 

Alibeyli Mahallesi Mevkii’nde, Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından yapılması planlanan “Bergama Tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” Projesi ile ilgili ÇED toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri yöre halkının yoğun protestosu ile karşılaştı. Toplantı halkın istememesi üzerine tutanak altına alınarak yapılamadı. 

whatsapp-image-2021-10-07-at-10-55-29.jpeg

Kendilerine 10’ar dönüm arsa vaadinde bulunarak kâğıtlar imzalatıldığını iddia eden köylü ile ‘burada hayvancı yok’ diyen Bergama İlçe Tarım Müdürü Ümmiye Çelik Saygın arasında gerginlik yaşandı. 

whatsapp-image-2021-10-07-at-10-55-30-1.jpeg

Dava ile ilgili bilgi veren İYİ Parti Meclis Üyesi Av. Olgu Altuğ Kemaller ise; “Buraya OSB yapılmasının artı ve eksilerini dilimiz döndüğünce konuştuk. Konuyu Ziraat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Gıda Mühendisleri Odası temsilcilerinden dinledik. Burada vermiş olduğunuz destek olmasaydı, bizim yaptığımız işler bu kadar anlamlı olmazdı. Bu sürece hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Burada olmanız çok kıymetli. Sizlerin iradesi yanıltılarak bir kısım evraklar alındı. O evrakların artık hukuken bir geçerliliği yok. Bu anlamda bir endişeniz olmasın” dedi.
 

whatsapp-image-2021-10-07-at-10-55-31-1.jpegwhatsapp-image-2021-10-07-at-10-55-29-1.jpeg 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar