Benzine, motorin ve LPG’ye ne kadar zam gelecek? Gün verildi! Akaryakıta büyük zam

Benzine, motorin ve LPG’ye ne kadar zam gelecek?  Gün verildi! Akaryakıta büyük zam
Son gelen akaryakıt zamlarından hemen sonra yeni bir zam daha beklendiği açıklandı. Akaryakıta ne zaman ve ne kadar zam yapılacağına dair yapılan açıklamalarda; bu Cuma (4-5 Şubat 2022) günü benzin, motorin ve LPG fiyatlarına büyük bir zam daha geleceği belirtildi.

Beklenen akaryakıt zamları ile ilgili tepkilerini ortaya koyan otobüs firmaları, birçok seferin iptal edildiğini, bu yeni gelecek zamlarla birlikte kontak kapatacaklarını belirtti. Akaryakıt zamlarına yetişemediklerini belirten şirketler, uçak bileti fiyatlarını geçen otobüs bilet fiyatlarından dolayı kontak kapatmaktan başka çaremiz kalmıyor dedi.

Akaryakıt şirketleri, benzin, motorin ve LPG fiyatlarına gelecek olan zamlarla ilgili yasalara göre resmi açıklamalarda bulunmasa da, akaryakıt şirketlerinden bilgi alan otobüs firmaları, bu hafta akaryakıt fiyatlarına yine zam geleceğini belirtiyorlar.

Şubat ayının ilk haftası Cuma günü akaryakıta zam gelmesini bekleyen akaryakıt firmaları, kara kara düşündüklerini belirterek zamlara tepki gösterdi. Peki, benzin, motorin ve LPG’nin litresine ne kadar zam gelecek? İşte detaylar…

Bu hafta motorin ve benzine 90 kuruş, LPG fiyatlarına ise 60-70 Kuru arasında zam yapılması bekleniyor. Konuya ilişkin açıklama yapan otobüs firması acentesi yetkilisi ‘’ “Mazot yaklaşık 15 lira olmuş. 3-4 gün içinde ise yaklaşık 90 kuruş daha zam geleceğini duyduk. Bizim yapacağımız bir şey yok. Biletlere yansıtılan zamlar bile akarkayıt maliyetlerini karşılamıyor. Eğer böyle giderse önümüzdeki günlerde otobüsler kontak kapatmaya kadar gider. Çünkü kazanmıyor, zarar ediyor.” dedi.

Benzin ve motorine gelmesi beklenen 90 kuruşluk zamlarla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatı 16 TL olması bekleniyor. (Egehaber.com)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar